Er du på udkig efter nyt bredbånd med en hurtig og stabil forbindelse, men er i tvivl om du skal vælge den ene eller den anden internetforbindelse? Så har vi lavet en oversigt over de forskellige teknologier du kan vælge imellem.
Hos YouSee kan du vælge mellem flere forskellige typer af bredbånd.

Fibernet og coax – de hurtigste internetforbindelser

Coax og fiber er de to hurtigste forbindelser på markedet. Det er derfor et godt valg, at vælge en af disse forbindelser i hjemmet, hvis du er interesseret i en hurtig og stabil forbindelse.

Hvad er fibernet?

Fibernet er den hurtigste og mest stabile type internet på markedet. Fiber bliver leveret via lyslederkabler, som er lavet af hård plast med tynde lyslederfibre indeni af glas. 
Fibernet skal indlægges i dit hus eller lejlighed, før du kan bestille det. Du er derfor koblet direkte til fibernettet, som leverer en lynhurtig og stabil forbindelse. Med fiber kan du opnå 2500 Mbit.

Fordelene ved at vælge fibernet

  1. Fibernet leverer lynhurtige download-og upload-hastigheder, der gør fibernettet perfekt til dig, som uploader meget ved enten at have videosamtaler, gamer online eller deler store filer.

  2. Du er sikret en personlig forbindelse, som ikke vil være påvirket af andre brugere i nærområdet. Din internetforbindelse bliver heller ikke langsommere, hvis du bor langt væk fra en internet-central. Høje bygninger og bakker vil heller ikke påvirke din fiberforbindelse.

  3. Med fibernet er du sikret en stabil forbindelse med stor kapacitet, så I kan være flere på nettet på samme tid. Forbindelsen vil også forblive hurtig, uanset om I er på nettet og ser Tv samtidig. Du kan opnå helt op til 2500 Mbit med Fibernet.

  4. Du får en synkron forbindelse - dvs. at forbindelsen ikke bliver påvirker uanset om du uploader eller downloader.

Læs mere om vores priser og hastigheder på Fibernet her.

Coax – hvad er det?

Coax er en bredbåndsforbindelse, der får signal via antennestikket. Det bliver kaldt for coax, da den kabeltype der bliver brugt, hedder koaksialkabel. Signalet i kablet sendes via elektricitet i kobberet.
Mange husstande i dag har coax og denne bredbåndsløsning er på de seneste par år blevet forbedret, så man næsten kan opnå den samme hastighed, som man kan få med Fibernet.

Fordelene ved at vælge coax

  1. Coax er er en fordel, da langt de fleste i landet har kabel tv kabler i vores boliger. Så du kan nemt og hurtigt få en lynhurtig forbindelse – du kan opnå helt op til 1.000 Mbit.

  2. Det hele klares gennem dit antennestik og ved hjælp af en smart adapter og antennekabel kan du nemt få internet og tv fra samme stik.

  3. Coax er en utrolig hurtig og stabil teknologi, som sikrer en effektiv internetforbindelse, samt hurtig download hastighed, så du får mere effektiv streaming på diverse tjenester såsom Viaplay, Netflix, HBO Max osv.

  4. Kobberkablet har et skjold af et tykkere lag plastik rundt om sig, der sikrer at kablet kan overføre data helt uden forstyrrelser.

Overvejer du at få coax som bredbåndsløsning, kan du læse mere her.

Hvad er forskellene på fiber og coax?

Hastighed

Forskellene på fiber og coax er primært hastigheden, stabiliteten og teknologien bag. Fibernet er det mest stabile og hurtigste internet du kan få, hvor coax sagtens også kan levere en hurtig hastighed – dog ikke med en lige så høj hastighed, som du får med fibernet.

Teknologi

Den anden forskel er teknologien. Fibernet bliver som sagt leveret via dedikerede lyslederkabler, hvor coax bliver leveret via dit tv-stik. 
Lyslederkabler er lavet af glas, så de kan transportere data ekstremt hurtigt, hvor coax-kabler er lavet af kobber, som ikke er lige så ideelt til transport af en masse data. Hastigheden og stabiliteten er derfor en del bedre med fibernet.

Download/upload hastighed

Den sidste forskel er, at fiber og coax ikke har samme download/upload hastighed. Dette er en vigtig faktor for de fleste, da det er denne som sikrer effektiv streaming og stabilitet, når du bruger internettet.

Der er en del forskelle ved de to bredbåndsforbindelser, derfor er det er en god idé at overveje, hvilken hastighed du har brug for.

Hvilket bredbånd kan du få på din adresse?

Er du i tvivl om hvilket bredbånd du kan få på din adresse og hvilken hastighed du har behov for? Hos YouSee kan du få internet via kabel-tv-nettet (coax) og fibernettet.

Når det kommer til hvilken hastighed du har brug for, kommer det meget an på, hvor meget du bruger internettet og hvad du bruger det til. Tjekker du netbank, mails eller logger du på de sociale medier engang imellem, har du ikke behov for lige så så hurtigt bredbånd, som hvis du streamer, gamer og har flere trådløse enheder koblet på forbindelsen.

Se hvilken bredbåndsforbindelse og hastighed du kan få på din adresse her.

Hvor hurtigt internet har du brug for?

Internet med høj upload- eller download hastighed - hvilken bredbåndsforbindelse skal du vælge? Læs med her, og se hvor mange Mbit du har brug for.
Internet-hastigheden skal passe til dit behov. Det afhænger meget af, hvor mange enheder og hvad du bruger internettet til. Du kan følge guiden herunder og derefter vurdere, hvilken internethastighed der matcher dine behov.

Antal enheder

Det er vigtigt at tage stilling til, hvor mange personer, der skal kunne bruge internettet på samme tid. For selvom du ikke sidder tit og surfer på nettet, løber det alligevel op, når der er mange personer, som bruger internettet på én gang.

Streaming

Når du streamer videoer og film, bruger du utrolig mange Mbit på at downloade det fra internettet. Så hvis du ser meget Youtube, film eller serier, er det altafgørende at have en optimal internethastighed, som dækker dit behov. Så er det med sikkerhed, at din film ikke hakker.

Gaming

Hvis du gamer på nettet, er det også utrolig vigtigt at have en stabil forbindelse, da du bruger mange Mbit til download og upload. Her er det altafgørende at din forbindelse er stabil og du ikke lagger, da det ødelægger oplevelsen.

Det er vigtigt med en god router

Når du investerer i en internetpakke, der matcher dine behov er det vigtigt at du tager stilling til routeren og om den er god nok. Routeren er den, der skal sikre dig at du har et lynhurtigt og stabilt internet, alle de steder du har behov for det i din bolig. Signalet bliver minimeret desto længere det skal sende. Hos YouSee får du en stabil og sikker router, der sikrer dig en lynhurtig forbindelse.

Ofte stillede spørgsmål

Bredbånd er et af de mest anvendte begreber indenfor internet. Bredbånd bruges i dag som fundamentet for stabile internetforbindelser.
Der findes forskellige typer af bredbånd og hvilken forbindelse man får. Man kan få mobilt bredbånd, bredbånd via tv-stikket (coax) og telefonstikket (DSL), eller det mest populære, fibernet.

Fiberbredbånd er en af de nyeste teknologier på internet markedet. I modsætning til almindeligt bredbånd såsom coax og DSL bruger fiber ikke elektriske signaler når det skal sende data. I stedet bliver fibernet leveret via dedikerede lyslederkabler, som overfører data.
Fiberbredbånd er det mest stabile og hurtigste internet du kan få på markedet, hvor almindeligt bredbånd også kan levere en hurtig hastighed - dog ikke i samme skala, som fibernet.
Derudover har fiberbredbånd og almindeligt bredbånd ikke den samme download/upload hastighed.

Ønsker du at bestille YouSee Bredbånd uden tv, skal du blot oprette dig som kunde her på vores hjemmeside.
Indtast din adresse og se hvilke bredbåndsløsninger du kan få og hvilke der passer bedst til dine behov. Du kan hurtigt og nemt bestille det her.

En bredbåndsforbindelse via kabel-tv, kører direkte igennem dit tv-stik. Denne type bredbånd kaldes også coax, som er en af de mest almindelige måder, at få bredbånd på i dag.

Hvilket bredbånd og hvor hurtigt det er, afhænger af hvor du har bopæl. Test din adresse og find frem til den bedste hastighed du kan få på din adresse.

Der er ikke nogen forskel på bredbånd og internet. Begge begreber bliver anvendt til at beskrive de forskellige former af internetforbindelser.

Er du i tvivl om du kan få fibernet på din adresse? Gå ind her og se om du kan få fibernet på din adresse.

Hvis ikke du allerede har fået ført fiberkabler ind i din bolig, hjælper vi dig gerne med at komme i gang. Med fibernet får du en fremtidssikret og stabil forbindelse.

Med fibernet er du sikret en lynhurtig og stabil forbindelse.

Vi har forskellige fiberhastigheder du kan vælge imellem. Vælger du 200/200 Mbit, får du vores mest populære hastighed. Læs mere om fibernet og vores priser her.