Her på siden kan du læse om alt fra, hvordan du skal huske at melde din flytning hos folkeregisteret, hvordan du skal huske at organisere dine flyttekasser og angive, hvad der ligger i dem og meget mere.

1. Meld din nye adresse til Folkeregisteret

Det er let at glemme, men faktisk skal du melde din flytning digitalt på borger.dk senest 5 dage efter, du er flyttet. Du skal sørge for at melde din flytning, så du bl.a. kan modtage post på din bolig.

Via folkeregisterets hjemmeside kan du melde hele familiens flytning på én gang. Der er fx smart, hvis I har børn og unge, som flytter med jer.

Find dit NemID frem og meld hele husstandens samlede flytning til jeres nye adresse på én gang. Flyt din adresse her.

2. Meld din adresse til din arbejdsgiver, abonnementsordninger og andre private instanser

Du skal selv sørge for at melde din flytning privat. Kontakt din arbejdsgiver, dine abonnementsordninger (fx magasiner, aviser eller foreninger), private behandlinger (fx tandlæge) og din el- og gasleverandør og sørg for, at de har din nye adresse.

Når du melder din flytning til folkeregisteret får PostNord, eventuelle uddannelser, skoler, vuggestuer og børnehaver automatisk besked. Så behøver du ikke tage kontakt til dem.

3. Sæt navneskilt på din postkasse

Når du flytter adresse er det vigtigt, at du sørger for, at sætte dit navn på din postkasse, så snart du flytter ind. Så er du sikker på, at modtage din post på din bolig. Du behøver ikke melde din nye adresse direkte til PostNord, da Borgerservice fortæller dem om din nye adresse.

Men uden navn på postkassen kan de ikke aflevere dit nye Sundhedskort eller NemID. Vil du ikke modtage reklamer, skal du også lige tilmelde dig ”Reklamer – Nej tak”, når du flytter. Det gør du her.

4. Sæt mærkater på dine flyttekasser

Husk at sætte labels på alle flyttekasser, så du ved hvad der er i kassen, og hvor den skal stå. Skriv fx ”Køkken – porcelæn” eller ”Stue – bøger”. På den måde kan du og dine flyttehjælpere stille kasserne i det rigtige rum, så snart I bærer kasserne ind på den nye adresse.

Det er især smart at sætte mærkater på dine flyttekasser, hvis du får hjælp af et flyttefirma, når du flytter. Så kan flyttemændene nemlig nemt stille dine flyttekasser, der hvor de skal pakkes ud.

5. Skal du skifte læge?

Flytter du mere end 15 km væk fra din nuværende læge, skal du skifte læge. Du vælger din nye læge samtidig med, at du melder flytning på borger.dk. Det er i øvrigt gratis at skifte læge, når du flytter. Husk at afklare, om du skal skifte læge inden du går i gang med at melde din flytning.

Du kan med fordel tjekke, hvilke læger der er i nærområdet ved din nye adresse. Nogle læger har ikke åbent for tilmelding, hvis de fx ikke har plads til flere patienter. Men når du melder din flytning digitalt, kan du se en liste over, hvilke læger, der står klar til at modtage dig.

Du skal også være opmærksom på, at hvis du vælger en læge, der ligger langt væk fra der, hvor du bor, kan du ikke modtage privat hjemmebesøg fra din læge.

6. Aflæs dit forbrug før og efter du flytter

Gas, el, vand og varme – det hele skal læses af og meldes til forsyningsselskaberne. Både på din gamle adresse, før du flytter – og på din nye adresse, efter du er flyttet ind. De fleste forsyningsselskaber i Danmark skal have din aflæsning senest 3-5 dage efter, du er flyttet.

7. Kan du få boligstøtte?

Måske, hvis du flytter ind i et lejemål. For at få boligstøtte, skal du ansøge hos Udbetaling Danmark. Får du tildelt boligstøtte, vil du få boligstøtten udbetalt en måned efter, du har søgt. Husk at søge senest 1 måned efter, du er flyttet ind på din nye adresse. Og ja, du kan først søge, når du har meldt din flytning til folkeregisteret.

Hvis du bliver godkendt til at modtage boligstøtte, får du penge udbetalt hver måned, så det bliver lidt nemmere at betale huslejen.

Vær opmærksom på, at der er visse krav om, hvem der kan modtage ekstra penge til huslejen med boligstøtte.

8. Tjek at du har forsikringer

Ikke alle indboforsikringer dækker i alle boligtyper. Har dit nye hus fx stråtag? Det kan være dyrere end en normal indboforsikring. Husk at ringe til dit forsikringsselskab før du flytter, så du er sikker på, at din indboforsikring flytter med til din nye adresse og ændre forholdene, så de din forsikring passer til din bolig.

På den måde er du sikret, at du kan få erstatning, hvis uheldet er ude og nogle af dine ting går i stykker bliver.

9. Bestem dig for, om selv vil flytte dine ting eller få hjælp af et flyttefirma

Vælg om du vil flytte selv eller få hjælp at professionelle fra et flyttefirma.

Der er fordele og ulemper ved begge. Fx skal du kun bruge penge på en flyttebil, et par pizzaer og nogle øl, hvis du vælger at flytte selv med hjælp fra venner og familie. Men hvis du vælger at få hjælp af professionelle flyttefolk går din flytning ofte hurtigere, og du skal ikke bekymre dig om flytning af tunge ting.

I Danmark findes der forskellige flyttefirmaer, som kan tilbyde dig hjælp til din flytning til forskellige priser. Du kan tjekke hver flyttefirmaers hjemmeside for at få en oversigt over pris og tilbud.

10. Meld din nye adresse til din kommune, hvis du flytter til udlandet

Hvis du flytter til udlandet, skal du melde din adresse til den kommune, du bor i. Du kan også få en kontakt-adresse, hvor du vil modtage din post, hvis du ikke vil have den sendt til din adresse i udlandet.

Få flere gode råd og tips til din flytning

Meld din flytning til os, og få dit internet og tv til at stå klar på din nye adresse

Kontakt os på 70 70 42 82 i tidsrummet kl. 9.00 og 17.00 - alle os i kundeservice sidder klar til at hjælpe dig med at flytte dit internet og tv med, så det står klar, når du flytter ind på din nye adresse.

Vi vil også meget gerne ringe til dig. Bestil et opkald ved at udfylde vores kontaktformular, så ringer vi til dig på det ønskede tidspunkt.

Bestil en opringning