Du har bestilt flyttekasser og er i gang med den store nedpakning. Om kort tid flytter du ind i dit nye hjem, og du kommer til at mangle flere ting - uanset hvor meget du slæber med fra dit gamle hjem. Men ved du, at en flytning er verdens bedste anledning til at komme af med gamle ting, du ikke længere bruger? Ting, der bare fylder.

Når vi flytter har vi muligheden for at overveje, hvad der giver glæde i tilværelsen, og hvad der bare fylder. Reglen er simpel: Jo mere du propper ind i din nye bolig, jo mindre vil det føles som hjem, og jo mere vil det føles som at bo på et lager. Fysisk plads i hjemmet giver også plads i hovedet.

Så gennemgå dine ejendele – især dem, der fylder og er tunge - og spørg dig selv:

 1. Er denne ejendel noget, jeg tager med for min egen skyld eller for andres?
  Man kan føle sig utaknemmelig ved at skille sig af med et arvestykke eller en genstand, man forbinder med en periode i livet. Det kan næsten føles egoistisk at skille sig af med det arabiske tæppe, dine forældre havde liggende i kælderen. Men nu er det ædt op af møl, og du kan bruge tiden i din nye bolig på at blive ærgerlig over hullerne i tæppet. Eller du kan smide den gamle klud i containeren og sende en hilsen til dine elskede forældre, uanset hvor de er.

 2. Er denne ejendel nødvendig?
  De gode minder om sommersol og studenterfester forsvinder ikke, bare fordi genbrugsbordet, du fandt i en containter gør. Overvej om ejendelen gør dig tungere eller lettere. Er det dødvægt eller noget, der beriger dig liv stadigvæk. Dit liv er et organisk forløb, og du udvikler dig. Passer ejendelen til der, hvor du er i dag?

  En keramiker slæbte alle sine gipsforme fra sine skoleprojekter med i de boliger, hvor hun flyttede ind. Det var ti flyttekasser, der hver især vejede ca. 20 kilo. Når hun pakkede ned, var der altid dobbelt arbejde. Først skulle hendes ejendele flyttes. Dernæst skulle et helt kælderrum fyldt med gipsforme flyttes. Det var to flytninger i en. Heldigvis havde hun en stærk svigerfar. Men da han døde, måtte hun give op og stille de mange gipsforme til storskrald.

  ”Sådan er jeg heldigvis ikke,” tænker du måske. Men hvad med poserne i din kælder med aflagt tøj, som børnene forlængst er vokset ud af? Sælg det, hvis det er værdifuldt. Eller giv det væk – pladsen er det hele værd.

 3. Giver denne ejendel mig god energi?
  Måske har du en øreklapstol, der er forfærdelig at sidde i, men som stod på din bedstefars plejehjem. Måske et grimt, gammelt spisebord, der vejer tre hundrede kilo – men som minder dig om den søde studentertid, hvor du fandt det i en container.

  Vi knytter os til ting, der minder om perioder i vores liv. Det er godt. Det giver os en fornemmelse af, hvad der har gjort os til dem, vi er. Men når du flytter, er det fordi du er på vej videre – sådan er livet i sagens natur. Det kan være en god idé at gemme få, men særlige genstande, der minder os om vores fortid. I stedet for ting, vi brækker ryggen af at bære videre.

  Så de ting, vi tager med fra vores fortid må gerne kunne være i en enkelt flyttekasse. Så er der nemlig plads til alt det, der giver dig glæde lige nu og her.

Få flere gode råd og flyttetips

 

Skal dit internet og tv stå klar, når du flytter ind?

Så lad os sørge for det. Bare ring til os på nummer 70 70 42 82 mellem kl. 9.00 og 17.00 - så klarer vi resten.
Vi kan også ringe dig op. Indtast dine oplysninger herunder, så giver vi dig et kald hurtigst muligt.