200 notifikationer om dagen
Eller mange flere.
Vidste du, at unge bruger mellem 7-8 timer om dagen bag en skærm og i gennemsnit modtager 11 notifikationer i timen? Det bidrager til opmærksomhedsforstyrrelser og digital afhængighed. Derfor har bl.a. Red Barnet og Børns Vilkår sat fokus på, hvordan brug af skærme og sociale medier kan påvirke børn og unges mentale sundhed.
Uanset om du har et skolebarn, der ønsker sig sin første mobil, en teenager, der ikke vil stå udenfor det digitale fællesskab eller generelt har et ønske om bedre mobilvaner, så er der inspiration og hjælp at hente.
Over halvdelen af befolkningen synes, at der mangler rådgivning på området om børn og unges brug af smartphones, viser en ny undersøgelse.*
Gode vaner starter her
Sundhedsstyrelsens anbefalinger
Gode råd og vejledning til brug af skærm for både børn, unge og voksne.
Skærmguiden fra Børns Vilkår
Guide med anbefalinger til skærmbrug, der er tilpasset alder.
Ifølge en ny undersøgelse* mener over halvdelen af voksne danskere, at børn ikke bør have deres egen smartphone før de bliver mellem 10-13 år.
Den første mobil
Tænk over, hvilken rolle en mobil skal spille i dit barns liv, så I kommer godt fra start og får etableret nogle gode vaner.
En mobil, der kan ringe og sende sms'er, og som indeholder andre basale funktioner er et godt bud på den første mobil. Adgang til en browser og sociale medier er ikke nødvendigvis det rigtige for alle til at starte med.
Nokia
2660 Flip
799kr.
Nokia
3210 4G
699kr.
Abonnement
3 timer + 3 GB
3 timers tale herhjemme i Danmark og EU, herefter 99 øre/min.
Fri sms og mms i Danmark og i EU
3 GB data i Danmark
Op til 3 GB data i 36 lande med Roaming Europa
79kr./md.
Små hacks til hverdagen
Der findes allerede en række hurtige hacks, som kan hjælpe dig med at sætte rammer for dine børns og din egen skærmtid.
Mange smartphones og tablets har mulighed for forældrekontrol, så man fx kan sætte regler op for brug af apps og indstille muligheder for køb.
I indstillingerne på din smartphone kan du se, hvor meget skærmtid du bruger på apps, websites og andet. Du kan nemt sætte begrænsninger for dig selv og dit barn. Se, hvordan du gør her.
Hvis du har internet fra YouSee, kan du sætte forældrekontrol på alle devices, der er koblet på dit wifi. Sæt fx regler for skærmtid, så wifi-forbindelsen siger godnat kl. 21, eller blokér eller begræns specifikt indhold.
Vi har samlet en række gode råd om sikker og god adfærd på nettet, som du kan bruge til at guide børn og unge, når de er i dialog med andre online.
Børn kommer tidligere og tidligere på nettet, og derfor det er vigtigt, at du som voksen taler med dine børn om, hvordan de skal bruge de digitale medier. Vi har samlet 9 gode råd til dig som forælder.