Lunas Kage Bage Show

Lunas Kage Bage Show er et program YouSee præsenterer eksklusivt til alle bage-fans, hvor vi snakker om alle de spændende ting, der sker i Den Store Bagedyst 2017. I programmerne har tidligere deltager i Den Store Bagedyst 2016, Luna Richardt, allieret sig med nogle af Danmarks største fans af det populære bageprogram; nemlig børnene Caysa, Christian og Josephine. Hver uge får de besøg af en ny kendt dansker.

Der kommer et nyt afsnit hver uge, som du kan følge med i her på siden, web-tv, YouSee Tv & Film-appen eller din YouSee Tv-boks.

Lunas Kage Bage Show – Nytårsspecial - Shane Brox

Lunas Kage Bage Show - Episode 11

Det er snart nytår, og hos Luna kommer Shane på besøg og bager eksotiske nytårskager med lys.

Opskrift fra programmet

NYTÅRSKAGER


Mazarinbund

50 g smør
50 g sukker
75 g marcipan
1 æg
60 g mel
20 g kartoffelmel
1/2 tsk bagepulver
Pisk smør, sukker og marcipan til det er lyst. Tilsæt ægget og pisk til sukkeret er opløst.

Sigt de tørre ingredienser i og vend det hele forsigtigt sammen.

Smør massen ud på en smurt bage måtte. Ca en cm tykkelse og bag ved 180 gr til den er gylden.

Mousse

1/2 L fløde
Bær
Ananas
1-2 spsk Flormelis
5 blade husblas.
Læg husblasen i blød i mindst 5 min i koldt vand. Pisk fløden let og smag den til med flormelis.
Smelt husblassen i lidt saft fra bærne elle lidt juice.
Når husblasen er lidt afkølet vendes den med fløden og den skårede frugt.
Moussen hældes hurtigt over mazarinbunden i en rund form foret med plastikkant.

Stilles på køl, til den har sat sig. Marenges stænger 100 g æggehvider 300 g sukker. 1/2 vaniljestang. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker på bordet så kornene skilles ad. Pisk æggehviderne lidt og tilsæt vaniliesukker og sukkeret lidt ad gangen. Pisk til den er helt stiv. Fyld den på sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt lange stænger ud på bagepapir. Tørres i ovnen ved 120 gr. I ca en time. Afkøl marengesstængerne og pynt kagen på siderne med dem. Sæt stjernekaster i eller andet lys.

Rigtig godt nytår.

Lunas Kage Bage Show - Julespecial - Micki Cheng

Lunas Kage Bage Show - Episode 10

Det er i den grad blevet jul hos Luna’s Kage Bage Show, hvor Micki Cheng kommer tilbage på besøg. De skal julehygge i studiet med julekage og julethe.

Opskrift fra programmet
Julekage:
1/2 vaniliestang
250 g stuetempereret smør
250 g sukker
3 store stutempererede æg
300 g mel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt nelliker
1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver
1 spsk sylter appeldinskal
1 spsk sukat
2 dl sødmælk.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker så kornene skilles ad.
Pisk vanijesukker , sukker og det tempererede smør let og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen. Bland de tørre ingredienser sammen og bland det med den luftige smørblanding.
Vend forsigtigt mælken i gradvist.
Smør din randform rigtig godt. Og bag kagen 35-45 min ( eller til den er gennembagt, det afhænger lidt af formen. Tjek med en træpind) ved 170 gr.
Efter nogle minutter vendes den bagte kage ud på en bagerist og afkøles. Pynt med tynd appelsinglasur og tørrede frugter. God jul.

Lunas Kage Bage Show - Episode 9 - Rosa fra Rouladegade (9:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 9 - Rosa fra Rouladegade

I denne uge kommer Rosa fra Rouladegade på besøg og fejrer finalen i Den Store Bagedyst. Hun skal sammen med Luna og børnene Caysa, Christian og Josephine bage en finalekage og dække et finalebord, der kan spises.

Opskrift fra programmet

Lagkagebunde:
4 æg
120 g sukker
60 g mel
60 g kartoffelmel
1/2 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker til det mangedobler og har konsistens som flødeskum. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og vend forsigtigt rundt til det hele er blandet. Hæld dejen i en smurt springform som er foret med bagepapir i bunden, og bag straks ved 190 gr i 15-20 min. Den skal være gylden. Og springe tilbage i form ved lille tryk på toppen. Køl bundene ned før de deles i tre stk. Lad papiret blive på.
(Denne opskrift skal ganges tre gange for at lave vores finalekage. )

Konditorcreme:
1/2 L sødmælk
40 g mel
50 g sukker
2 æg
1 stang vanilje
1/2 L piskefløde

Pisk alle ingredienser sammen, undtagen fløden, i en kasserolle og kog under konstant omrøring 2-3 min.
Til cremen er tyknet.
Sæt den på køl.
Pisk den halve L fløde og vend lidt af den i cremen ad gangen. Du bestemmer selv om du vil bruge alt flødeskummet.

Hindbærcreme:
200 g hindbær
1/2 L piskefløde
Flormelis

Pisk fløden ret stiv og vend hindbær i. Smag til med flormelis.

For’ en lagkagering med bageplast og læg skiftevis bund , creme, bund, hindbærcreme osv. Put evt makroner, hakkede nødder, chokolade , frugt eller hvad du har lyst til mellem lagene. Giv den færdige kage et lille tryk og stil den tildækket på køl i min 3-4 timer. Pynt med marcipan , blomster osv. God fornøjelse!

Lunas Kage Bage Show - Episode 8 - Signe Lindkvist (8:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 8 - Signe Lindkvist

denne uges afsnit af Lunas Kage Bage Show kommer Signe Lindkvist på besøg. Sammen med Luna og børnene Caysa, Christian og Josephine bager de æbletærte og laver et sjovt æltningsforsøg.

Opskrift fra programmet
Tærte dej:

315 g mel
225 g koldt smør
1 spsk sukker
1 tsk salt.
1,2 dl iskoldt vand.

Hak smør og mel sammen med en kniv eller mørdejsjern, til det bliver til smuldre. Bland salt og sukker i og tilsæt det kolde vand en spsk ad gangen. Når dejen samler sig, trykkes den forsigtigt sammen til en flad kugle og sættes på køl i minimum 30 min.

Fyld:

7-8 pænt store æbler
1 -2 tsk revet citronskal
3/4 cup sukker
1 spsk citronsaft
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk støt kane
l 1/4 tsk revet muskatnød
( 1 æg til pensling)

Skær æblerne i 1/2 cm tykkelse og bland dem med citronen. Bland krydderier og sukker i og vend det hele sammen.

Rul din dej ud, også i 1/2 cm tykkelse og læg den i den smurte tærteform. Lad den hænger lidt ud over kanten. (Så kan den lukkes når dejgitteret er lagt på. ) Hæld æblerne i og form et gitter, låg, pyntestjerner eller hvad du synes.
Til sidst lukkes kanterne op om toppen og hele tærten pensles med sammmenpisket æg og drysses med lidt sukker.
Bag først ved 220gr i 25 min, eller til den er gylden, sænk derefter temperaturen til 165 gr og bag yderlige 30-35 min.
Tærten tages ud og køles før den nydes med creme fraiche eller flødeskum.

God fornøjelse.

Lunas Kage Bage Show - Episode 7 - Sune Demant (7:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 7 - Sune Demant

En enhjørningekage og en hjemmebygget candyflossmaskine - det kan du se i denne uges afsnit af Lunas Kage Bage Show, hvor sidste års vinder af Den Store Bagedyst 2016, Sune Demant, kommer på besøg.

Opskrift fra programmet
Blåbær cupcakes

2 æg
350 g sukker
150 g blåbær
2 dl fløde
125 g smeltet smør
300 g mel 1 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker hvidt, smelt smør, bland resten af ingredienserne i æggeblandingen. Fyld dejen i formene, ca 1 cm fra kanten, og bag ved 200 gr i 25 -30 min.

Smørcreme:

150 g smør
250 g flormelis
1 tsk vanilje sukker


Pisk det hele på røremaskine eller elpisker.

Lunas Kage Bage Show - Episode 6 - Jesper Hemmingsen (6:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 6 - Jesper Hemmingsen

Hvordan tatoverer man en kage? Det kan du finde ud af i denne uges afsnit af Lunas Kage Bage Show, hvor vi får besøg af Jesper Hemmingsen, der er tidligere deltager i Den Store Bagedyst 2016. Jesper skal sammen med Luna og børnene Caysa, Christian og Josephine eksperimentere med gluten og bage en rigtig sjov kage.

Opskrift fra programmet
Tatoveringskage

Opskriften er til to styks runde kager på 20 cm. (Bages i 7,5 cm høj bageforme.)

454 g hvedemel
2,5 tsk bagepulver
624 g sukker
227 g smør ( stuetemperatur )
1,5 spsk vanille ekstrakt
7 store æggehvider
340 g sødmælk
28 g vegetabilsk olie

Tænd ovnen på 180 gr
Bland alle de tørre ingredienser og derefter alle de våde (undtagen snøret )i en anden skål.
Tænd håndmixer på lav og tilsæt stykker af smør i den tørre blanding, lidt ad gangen.
Dejen skal være “crumbly.”
Tilsæt 1/3 af de flydende i dejen og pisk til den er ensartet. Derefter halvdelen af resten og pisk i 4 min, så det sidste og pisk i 5 min.
Dejen fordeles i de smurte bageforme og bages ved 180 gr i 40-60 min.
Når kagerne er bagt , afkøles de i min 10 minutter på en rist før de vendes ud.
Formene rengøres og fores med film, så kan man “bygge” sin kage i formene op putte på køl.
Efter kagerne er helt afkølede skæres de og smøres op med det ønskede fyld.
God bage lyst.

Tatoo småkager 250 g mel
1/2 tsk bagepulver
Kornene fra 1 vaniliestang
175 g koldt smør
1 æg
125 g sukker
1 tsk revet citronskal.
Hak smøret i melen til du får en grynet masse. Tilsæt derefter resten og bland hurtigt sammen. Der må IKKE æltes. Sæt dejen på køl i mindst 1/2 time. Rul ud og stik dine kager ud. Bag ved 200 gr i 5-8 min. Alt efter hvor tyndt dejen er rullet. Hold øje. De skal kun blive gyldne.
Køl af og pynt med farvet glasur. God fornøjelse.

Lunas Kage Bage Show - Episode 5 - Hr. Skæg (5:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 5 - Hr. Skæg

Kan man spise en spejderuniform? Kun i Lunas Kage Bage Show, hvor vi i episode 5 får besøg af selveste Hr. Skæg. Sammen med ham skal vi eksperimentere og bage en meget speciel kage.

Opskrift fra programmet

Gulerodskage

(Vi måler i cups i denne opskrift )
1,5 cup solsikkeolie
2 cup sukker
4 æg
2 cup mel
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
3 cup revet gulerod.
1/2 cup valnødder
Lidt rosiner og chokoladeknapper

Bland olie og sukker, tilsæt æggene og pisk godt.
Tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt. Hæld i en smurt form ca 30•22 cm. Og bag i 30-35 min ved 180 gr.

Ostecremen

En pakke flødeost
125 g smør ( stuetemperatur )
250 g flormelis

Pisk med elpisker eller i røremaskine til den er glat og fin.

Ostecremen smøres på den afkølede gulerodskage. Som pyntes. God bagelyst.

Lunas Kage Bage Show - Episode 4 - Sara Bro (4:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 4 - Sara Bro

Hvordan hænger spøgelser, glasskår og edderkopper sammen med bagning? Det finder du ud af i 4. episode af Lunas Kage Bage Show Halloween-edition, hvor vi I denne uge får besøg af Sara Bro. Sammen med børnene Caysa, Christian og Josephine skal Luna og Sara Bro bage uhyggelige pizzaer og lave et eksperiment, hvor de blandt andet skal spise glasskår.

Opskrift fra programmet

Pizzadej

20 g gær
Hvedemel, tipo 00 mel
6 dl vand.
Bland gær og en smule af vandet, tilsæt lidt mel, så det minder om havregrød i konsistensen. Dette er fordejen, og den skal du lade hvile en halv time ved stuetemperatur. Herefter tilsættes resten af vandet og mel til dejen er glat og smidig. Der skal lidt mere hvedemel end Tipo 00. Lad dejen hæve én til to timer (den kan også laves om morgenen og hæve hele dagen i køleskab).

Tomatsovs

Et fint hakket løg
Et stort fed hvidløg i små tern
En Kvist frisk rosmarin
En dåse flåede tomater
Salt og peber
Olivenolie.

Svits det fint hakkede løg i olien og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad det hele simre i en lille time.

Rul din pizza ud og giv den gas.
Ps. Den grove ciabattamel er god at rulle ud i.

Lunas Kage Bage Show - Episode 3 - Bubber (3:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 3 - Bubber

Hvad bager Bubber, når han sejler på sin båd? Det kan du få svaret på i tredje program af Lunas Kage Bage Show, hvor han besøger Luna, Caysa, Christian og Josephine. De bager lækkert knækbrød, laver hjemmelavet nutella og børnene har forberedt et spændende eksperiment med lydbølger og mel.

Opskrift fra programmet

Knækbrød, hummus, pesto & nutella

Knækbrød:

1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl havergryn
3 1/2 dl hvedemel
2 1/2 dl vand
1/2 dl olie
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
Bland det hele i en skål og rør godt rundt. Bred dejen ud mellem to stykker bagepapir, og rul det helt tyndt. Ca 3 -5 mm. Bag på 200 gr i ca 20 min. Eller til det er lyst gyldent
Server med hjemmelavet nutella, humus eller pesto.

Humus:

1 dåse kogte, drænede og skyllede.
2 fed hvidløg
Ca 1 dl olivenolie
3 spsk citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk tahin
1/2 tsk Cayennepeber
Salt og peber
Evt. Lidt vand.
Blend det hele i en foodprocessor, smag til med salt og peber.

Pesto:

2 store håndfulde basilikum
1 håndfuld ristede pinjekerner
2 fed hvidløg
50-75 g parmesan
Olivenolie
Citron
Salt og peber
Rist pinjekerner til de er gyldne. Køl helt af.
I en foodprocessor hakkes hvidløg, parmesan, pinjekerner og basilikum. Tilsæt lidt citronsaft og olie lidt ad gangen til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Nutella:

250 g hasselnødder
75 g sukker
75 g chokolade
Lidt salt
1/2 vaniljestang
1 1/4 dl kogt og nedkølet til ca 60 gr vand.
Læg hasselnødder på bageplade og rist til gyldne ved 180 gr. Læg de varme, duftene nødder på et viskestykke, og gnid skallerne af. Det er fint hvis der sidder lidt tilbage.
Blend nødderne så længe at der kommer olie tilsyne. Det tage lidt tid, men vær tålmodig. Det er her at den gode smag kommer fra.
Tilsæt resten ned i nøddemassen og kør det hele igen. Til sidst tilsættes det 60 gr varme vand og det hele samler sig til den skønneste nutella. Nyd det!!

Lunas Kage Bage Show - Episode 2 - Sebastian Klein (2:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 2 - Sebastian Klein

I denne uge får Caysa, Christian, Josephine og Lunas besøg af Sebastian Klein og sammen skal de prøve kræfter med chokoladekage.

Opskrift fra programmet

Chokoladekage med saltkaramel og chokoladeblade"

Ingredienser
Chokoladekagen
200 g. chokolade
200 g. smør
2 dl. sukker 4 æg
1 dl. hvedemel
1 nip salt
Chokoladecreme
1 ½ spsk. glukosesirup
150 g. chokolade
70 g. smør
Saltkaramel sovs
450 g. sukker
175 g. smør i tern
2,5 dl. fløde
Chokoladeblade
100-200 g. chokolade
Blade (skyllede)v Pensler
Ekstra kakaopulver til drys

Fremgangsmåde

1. Chokoladekagen: Tænd ovnen på 180 grader.
2. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk sukker og smør godt sammen imens.
3. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres godt.
4. Til sidst tilsættes mel og et lille nip salt, der røres godt og dejen hældes i en smurt form.
5. Kagen bages i 30-35 minutter og afkøles derefter.
6. Chokoladecreme: Smelt sirup, chokolade og smør sammen i en gryde.
7. Lad det afkøle og smør derefter den afkølede kage op med chokoladecremen.
8. Saltkaramel sovs: Smelt sukkeret gyldent i en gryde ved lav til middel varme. Husk at rør godt undervejs, så sukkeret ikke brænder på.
9. Tilsæt smør i tern lidt lidt ad gangen og rør det godt ind i karamellen. (Pas på, dette kan godt sprutte lidt)
10. Når massen er rørt godt sammen, tages gryden af varmen og fløden røres i lidt ad gangen.
11. TIP: Saltkaramellen kan holde sig mindst en måned på glas og smager rigtig godt i havregrød, til vaniljeis og endda på en franskbrødsmad med smør.
12. Chokoladeblade: Temperer chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen.
13. Pensl de skyllede blade med et tyk lag chokolade og lad dem størkne i køleskabet.
14. Når bladene skal bruges trækkes de ”rigtige” blade forsigtigt af chokoladebladet.
15. Til sidst drysses den op smurte kage med kakaopulver og saltkaramel sprøjtes over kagen. Der pyntes med de fine chokoladeblade.
16. Værsgo og spis!

Lunas Kage Bage Show - Episode 1 - Micki Cheng (1:9)

Lunas Kage Bage Show - Episode 1 - Micki Cheng

I denne uge skal der prøves kræfter med en cheesecake, når tidligere deltager i Bagedysten 2015, Micki Cheng, kommer på besøg og snakker om Bagedysten 2017, hygger og bager.

Opskrift fra programmet

Lunas Jungle Cheesecake
Bund:
1 pakke smuldrede digestive kiks cirka 400 gram
175 gram smeltet smør
Hæld i form
Bag 160 grader i 5 minutter

Dej:
700 gram flødeost
2 æg
2 æggeblommer
150 gram sukker
1 stang vanilje
Pisk og hæld på den bagte kage bund
Sæt i ovn igen i cirka 30 - 40 minutter. 160 grader.

Creme:
3 dl cremefraiche
1 dl flormelis
pisk og hæld på afkølet kage.
Bag igen i 8-10 minutter.
Afkøl kagen HELT

Gele:
2 blade husblas i blød
6 passionsfrugt
2 dl appelsinjuice
100 gram sukker
smelt. herefter 5 minutter på svag varme
hæld på og afkøl i minimum 3 timer.

Bageprogrammer på
alle dine skærme

Er du YouSee tv-kunde, kan du også finde det på din boks, på web eller i YouSee's Tv & Film app, hvor vi desuden har samlet en lang række andre bageprogrammer til dig.


Læs mere om YouSee Tv