Lunas Kage Bage Show

Lunas Kage Bage Show er et program YouSee præsenterer eksklusivt til alle bage-fans, hvor vi snakker om alle de spændende ting, der sker i Den Store Bagedyst 2017. I programmerne har tidligere deltager i Den Store Bagedyst 2016, Luna Richardt, allieret sig med nogle af Danmarks største fans af det populære bageprogram; nemlig børnene Caysa, Christian og Josephine. Hver uge får de besøg af en ny kendt dansker.

Der kommer et nyt afsnit hver uge, som du kan følge med i her på siden, web-tv, YouSee Tv & Film-appen eller din YouSee Tv-boks.

Lunas Kage Bage Show - Episode 6 - Jesper Hemmingsen (6:10)

Lunas Kage Bage Show - Episode 6 - Jesper Hemmingsen

Hvordan tatoverer man en kage? Det kan du finde ud af i denne uges afsnit af Lunas Kage Bage Show, hvor vi får besøg af Jesper Hemmingsen, der er tidligere deltager i Den Store Bagedyst 2016. Jesper skal sammen med Luna og børnene Caysa, Christian og Josephine eksperimentere med gluten og bage en rigtig sjov kage.

Opskrift fra programmet
Tatoveringskage

Opskriften er til to styks runde kager på 20 cm. (Bages i 7,5 cm høj bageforme.)

454 g hvedemel
2,5 tsk bagepulver
624 g sukker
227 g smør ( stuetemperatur )
1,5 spsk vanille ekstrakt
7 store æggehvider
340 g sødmælk
28 g vegetabilsk olie

Tænd ovnen på 180 gr
Bland alle de tørre ingredienser og derefter alle de våde (undtagen snøret )i en anden skål.
Tænd håndmixer på lav og tilsæt stykker af smør i den tørre blanding, lidt ad gangen.
Dejen skal være “crumbly.”
Tilsæt 1/3 af de flydende i dejen og pisk til den er ensartet. Derefter halvdelen af resten og pisk i 4 min, så det sidste og pisk i 5 min.
Dejen fordeles i de smurte bageforme og bages ved 180 gr i 40-60 min.
Når kagerne er bagt , afkøles de i min 10 minutter på en rist før de vendes ud.
Formene rengøres og fores med film, så kan man “bygge” sin kage i formene op putte på køl.
Efter kagerne er helt afkølede skæres de og smøres op med det ønskede fyld.
God bage lyst.

Tatoo småkager 250 g mel
1/2 tsk bagepulver
Kornene fra 1 vaniliestang
175 g koldt smør
1 æg
125 g sukker
1 tsk revet citronskal.
Hak smøret i melen til du får en grynet masse. Tilsæt derefter resten og bland hurtigt sammen. Der må IKKE æltes. Sæt dejen på køl i mindst 1/2 time. Rul ud og stik dine kager ud. Bag ved 200 gr i 5-8 min. Alt efter hvor tyndt dejen er rullet. Hold øje. De skal kun blive gyldne.
Køl af og pynt med farvet glasur. God fornøjelse.

Lunas Kage Bage Show - Episode 5 - Hr. Skæg (5:10)

Lunas Kage Bage Show - Episode 5 - Hr. Skæg

Kan man spise en spejderuniform? Kun i Lunas Kage Bage Show, hvor vi i episode 5 får besøg af selveste Hr. Skæg. Sammen med ham skal vi eksperimentere og bage en meget speciel kage.

Opskrift fra programmet

Gulerodskage

(Vi måler i cups i denne opskrift )
1,5 cup solsikkeolie
2 cup sukker
4 æg
2 cup mel
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
3 cup revet gulerod.
1/2 cup valnødder
Lidt rosiner og chokoladeknapper

Bland olie og sukker, tilsæt æggene og pisk godt.
Tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt. Hæld i en smurt form ca 30•22 cm. Og bag i 30-35 min ved 180 gr.

Ostecremen

En pakke flødeost
125 g smør ( stuetemperatur )
250 g flormelis

Pisk med elpisker eller i røremaskine til den er glat og fin.

Ostecremen smøres på den afkølede gulerodskage. Som pyntes. God bagelyst.

Lunas Kage Bage Show - Episode 4 - Sara Bro (4:10)

Lunas Kage Bage Show - Episode 4 - Sara Bro

Hvordan hænger spøgelser, glasskår og edderkopper sammen med bagning? Det finder du ud af i 4. episode af Lunas Kage Bage Show Halloween-edition, hvor vi I denne uge får besøg af Sara Bro. Sammen med børnene Caysa, Christian og Josephine skal Luna og Sara Bro bage uhyggelige pizzaer og lave et eksperiment, hvor de blandt andet skal spise glasskår.

Opskrift fra programmet

Pizzadej

20 g gær
Hvedemel, tipo 00 mel
6 dl vand.
Bland gær og en smule af vandet, tilsæt lidt mel, så det minder om havregrød i konsistensen. Dette er fordejen, og den skal du lade hvile en halv time ved stuetemperatur. Herefter tilsættes resten af vandet og mel til dejen er glat og smidig. Der skal lidt mere hvedemel end Tipo 00. Lad dejen hæve én til to timer (den kan også laves om morgenen og hæve hele dagen i køleskab).

Tomatsovs

Et fint hakket løg
Et stort fed hvidløg i små tern
En Kvist frisk rosmarin
En dåse flåede tomater
Salt og peber
Olivenolie.

Svits det fint hakkede løg i olien og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad det hele simre i en lille time.

Rul din pizza ud og giv den gas.
Ps. Den grove ciabattamel er god at rulle ud i.

Lunas Kage Bage Show - Episode 3 - Bubber (3:10)

Lunas Kage Bage Show - Episode 3 - Bubber

Hvad bager Bubber, når han sejler på sin båd? Det kan du få svaret på i tredje program af Lunas Kage Bage Show, hvor han besøger Luna, Caysa, Christian og Josephine. De bager lækkert knækbrød, laver hjemmelavet nutella og børnene har forberedt et spændende eksperiment med lydbølger og mel.

Opskrift fra programmet

Knækbrød, hummus, pesto & nutella

Knækbrød:

1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl havergryn
3 1/2 dl hvedemel
2 1/2 dl vand
1/2 dl olie
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
Bland det hele i en skål og rør godt rundt. Bred dejen ud mellem to stykker bagepapir, og rul det helt tyndt. Ca 3 -5 mm. Bag på 200 gr i ca 20 min. Eller til det er lyst gyldent
Server med hjemmelavet nutella, humus eller pesto.

Humus:

1 dåse kogte, drænede og skyllede.
2 fed hvidløg
Ca 1 dl olivenolie
3 spsk citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk tahin
1/2 tsk Cayennepeber
Salt og peber
Evt. Lidt vand.
Blend det hele i en foodprocessor, smag til med salt og peber.

Pesto:

2 store håndfulde basilikum
1 håndfuld ristede pinjekerner
2 fed hvidløg
50-75 g parmesan
Olivenolie
Citron
Salt og peber
Rist pinjekerner til de er gyldne. Køl helt af.
I en foodprocessor hakkes hvidløg, parmesan, pinjekerner og basilikum. Tilsæt lidt citronsaft og olie lidt ad gangen til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Nutella:

250 g hasselnødder
75 g sukker
75 g chokolade
Lidt salt
1/2 vaniljestang
1 1/4 dl kogt og nedkølet til ca 60 gr vand.
Læg hasselnødder på bageplade og rist til gyldne ved 180 gr. Læg de varme, duftene nødder på et viskestykke, og gnid skallerne af. Det er fint hvis der sidder lidt tilbage.
Blend nødderne så længe at der kommer olie tilsyne. Det tage lidt tid, men vær tålmodig. Det er her at den gode smag kommer fra.
Tilsæt resten ned i nøddemassen og kør det hele igen. Til sidst tilsættes det 60 gr varme vand og det hele samler sig til den skønneste nutella. Nyd det!!

Lunas Kage Bage Show - Episode 2 - Sebastian Klein (2:10)

Lunas Kage Bage Show - Episode 2 - Sebastian Klein

I denne uge får Caysa, Christian, Josephine og Lunas besøg af Sebastian Klein og sammen skal de prøve kræfter med chokoladekage.

Opskrift fra programmet

Chokoladekage med saltkaramel og chokoladeblade"

Ingredienser
Chokoladekagen
200 g. chokolade
200 g. smør
2 dl. sukker 4 æg
1 dl. hvedemel
1 nip salt
Chokoladecreme
1 ½ spsk. glukosesirup
150 g. chokolade
70 g. smør
Saltkaramel sovs
450 g. sukker
175 g. smør i tern
2,5 dl. fløde
Chokoladeblade
100-200 g. chokolade
Blade (skyllede)v Pensler
Ekstra kakaopulver til drys

Fremgangsmåde

1. Chokoladekagen: Tænd ovnen på 180 grader.
2. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk sukker og smør godt sammen imens.
3. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres godt.
4. Til sidst tilsættes mel og et lille nip salt, der røres godt og dejen hældes i en smurt form.
5. Kagen bages i 30-35 minutter og afkøles derefter.
6. Chokoladecreme: Smelt sirup, chokolade og smør sammen i en gryde.
7. Lad det afkøle og smør derefter den afkølede kage op med chokoladecremen.
8. Saltkaramel sovs: Smelt sukkeret gyldent i en gryde ved lav til middel varme. Husk at rør godt undervejs, så sukkeret ikke brænder på.
9. Tilsæt smør i tern lidt lidt ad gangen og rør det godt ind i karamellen. (Pas på, dette kan godt sprutte lidt)
10. Når massen er rørt godt sammen, tages gryden af varmen og fløden røres i lidt ad gangen.
11. TIP: Saltkaramellen kan holde sig mindst en måned på glas og smager rigtig godt i havregrød, til vaniljeis og endda på en franskbrødsmad med smør.
12. Chokoladeblade: Temperer chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen.
13. Pensl de skyllede blade med et tyk lag chokolade og lad dem størkne i køleskabet.
14. Når bladene skal bruges trækkes de ”rigtige” blade forsigtigt af chokoladebladet.
15. Til sidst drysses den op smurte kage med kakaopulver og saltkaramel sprøjtes over kagen. Der pyntes med de fine chokoladeblade.
16. Værsgo og spis!

Lunas Kage Bage Show - Episode 1 - Micki Cheng (1:10)

Lunas Kage Bage Show - Episode 1 - Micki Cheng

I denne uge skal der prøves kræfter med en cheesecake, når tidligere deltager i Bagedysten 2015, Micki Cheng, kommer på besøg og snakker om Bagedysten 2017, hygger og bager.

Opskrift fra programmet

Lunas Jungle Cheesecake
Bund:
1 pakke smuldrede digestive kiks cirka 400 gram
175 gram smeltet smør
Hæld i form
Bag 160 grader i 5 minutter

Dej:
700 gram flødeost
2 æg
2 æggeblommer
150 gram sukker
1 stang vanilje
Pisk og hæld på den bagte kage bund
Sæt i ovn igen i cirka 30 - 40 minutter. 160 grader.

Creme:
3 dl cremefraiche
1 dl flormelis
pisk og hæld på afkølet kage.
Bag igen i 8-10 minutter.
Afkøl kagen HELT

Gele:
2 blade husblas i blød
6 passionsfrugt
2 dl appelsinjuice
100 gram sukker
smelt. herefter 5 minutter på svag varme
hæld på og afkøl i minimum 3 timer.

Bageprogrammer på
alle dine skærme

Er du YouSee tv-kunde, kan du også finde det på din boks, på web eller i YouSee's Tv & Film app, hvor vi desuden har samlet en lang række andre bageprogrammer til dig.


Læs mere om YouSee Tv