02/09 2011Print

  TV 2 til 1,2 mio. YouSee-husstande

  Alle kunder hos landets største tv-udbyder, YouSee, beholder TV 2, selv om TV 2 efter en folketingsbeslutning bliver betalingskanal fra 2012.

  ”Vores dilemma har været, om vi skulle beholde TV 2 i vores grundpakke eller gøre den til en tilvalgskanal. Vi har valgt det første, fordi et meget stort flertal af danskerne givetvis foretrækker det sådan. TV 2 er jo landets suverænt mest populære tv-kanal,” siger adm. direktør Niels Breining, YouSee.

  YouSee skal ligesom alle andre tv-udbydere betale 12,50 kr. inkl. moms pr. kunde pr. måned for TV 2, men selskabet har valgt ikke at lade omkostningen slå fuldt igennem for Grundpakke-kunderne.

  ”Vi hæver kun prisen på vores Grundpakke med 10 kr. pr. måned selv om vores omkostninger, herunder til TV 2, stiger noget mere. Til gengæld slår forhøjelserne i vores indkøbspriser fuldt igennem på Mellem- og Fuldpakken,” siger Niels Breining.

  Beslutningen om at fastholde TV 2 i alle de brede tv-pakker kommer sammen med en række ændringer i YouSee’s kanaludbud, der gennemføres i slutningen af november. Blandt nyhederne er tre nye kanaler i Fuldpakken, Disney Junior, TLC og TNT 7, mens TV 2 Film udgår.

  YouSee øger også udbuddet af HDTV og forventer, at antallet af HD-kanaler i Fuldpakken i løbet af 2012 vil stige fra 11 til 20. Antallet af analoge kanaler falder til gengæld fra 34 til 31, blandt andet for at skabe plads til de mange nye HD-kanaler.

  Mere om priser og kanaler

  Grundpakken

  Tre af de eksisterende kanaler, SVT1, ZDF og Ekstrakanalen, vil fremover kun blive distribueret digitalt. Den franske TV5 udgår. Pakken udvides med HD-versioner af TV 2, ARD og SVT2 samt den nye 24-timers kanal fra TV 2-regionerne. Prisen stiger 10 kr. fra 189 til 199 kr. pr. måned.

  Mellem- og Fuldpakken

  Prisen stiger 25 kr. fra 309 til 334 kr. pr måned for Mellempakken og fra 409 til 434 kr. for Fuldpakken. TV 2 Film udgår, men til gengæld får Fuldpakken tre nye kanaler:

  • Disney Junior, en kanal målrettet de 2-6 årige
  • TLC, en moderne ’kvindekanal’, der med stor succes er lanceret i bl.a. i Norge.
  • TNT 7, en underholdningskanal fra Turner Broadcasting, der byder på en blanding af reality, livsstilsprogrammer, serier og film