Stream alle afsnit af Chernobyl på HBO Nordic

Du kan se alle episoder af serien Chernobyl på HBO Nordic. Hvert afsnit er spækket med dramatiske og rørende momenter og stærke billeder af den forfærdelige katastrofe.
Læs mere om, hvordan du får adgang til Chernobyl med YouSee Bland Selv Tv & Streaming her.

Læs mere

Følg Tjernobylulykken i 5 afsnit

Chernobyl er en engelsk hit-serie, der skildrer den tragiske eksplosionsulykke på atomkraftværket i Tjernobyl i april 1986.
Miniserien på fem afsnit fra 2019 er baseret på det redningsarbejde og den politiske efterforskning, som Sovjetunionen udførte umiddelbart efter den forfærdelige Tjernobylulykke.

Se Chernobyl på HBO

I serien følger vi Valery Legasov (Jared Harris) og Ulana Khomyuk (Emily Watson), der med deres indgående kendskab til kemiens verden hjælper med at afsløre, hvorfor det gik så galt den 26. april 1986. Legasov og Khomyuk hjælper også den politiske leder Boris Shcherbina (Stellan Skarsgård) med at få styr på den kaotiske situation lige efter ulykken.

Serien skildrer også hvordan redningsfolkene og dem, der boede i området og fik en tragisk skæbne, som følge af den massive og dødelige radioaktivitet.

Afsnit 1 - 1:23:45

I første episode af serien Chernobyl kommer du med på tæt hold, da ulykken rammer den 26. april 1982 og atomreaktor nr. 4 eksploderer og starter den værste atomkraftulykke i historien. Nu må de ansatte og det sovjetiske brandvæsen sætte livet på spil for at få kontrol over ulykken. Og kemikeren Valery Legasov bliver også indkaldt for at hjælpe.

Afsnit 2 - Please Remain Calm

I andet episode af Chernobyl forsøger det skarpe og handlekraftige kemiker Ulana Khomyuk at advare Valery Legasov. Der er nemlig fare for, at en anden eksplosion vil ramme Tjernobyl-atomkraftværket. Afsnittet skildrer også, hvordan nyheden om Tjernobylulykken spredte sig, og hvordan omkring 50 000 mennesker blev evakueret fra den nærliggende by Pripyat i Sovjetunionen.

Afsnit 3 - Open Wide, O Earth

I episode 3 af serien forsøger Valery Legasov og den politiske leder Boris Shcherbina at udrede situationen ved Tjernobylulykken. Der er desværre nemlig fare for, at grundvandet vil blive forurenet. Imens besøger Ulana Khomyuk de mange ofre på sygehuset for at få svar på, hvad der præcis foregik under ulykken. Her ser hun, hvordan flere mænd og kvinder er i akut livsfare som følge af stråleeksponering.

Afsnit 4 - The Happiness of All Mankind

Endnu flere beboere i området omkring den endnu voksende udelukkelseszone bliver evakueret, mens Valery Legasov og Boris Shcherbina prøver at rense området for radioaktivt materiale. Alt imens Valery Legasov og Ulana Khomyuk prøver at løfte sløret for, hvad der virkelig var årsagen til ulykken.

Afsnit 5 - Vichnaya Pamyat

I episode 4 skal Valery Legasov, Ulana Khomyuk og Boris Shcherbina vidne i en retssag mod tre ansvarlige ved Tjernobyl-atomkraftværket. Alle tre kommer på dybt vand, når de sætter sig for at afsløre sandheden om, hvordan det kunne gå så galt den 26. april 1982. Alt foregik måske ikke helt efter bogen på atomkraftværket.

Se Chernobyl på HBO

Skuespil i verdensklasse

I hovedrollerne finder du nogle af de bedste engelske skuespillere som Jared Harris og Emily Watson. Men du kan også opleve nogle af de bedste skandinaviske skuespillere på det store lærred. Fx spiller den svenske Stellan Skarsgaard den politiske leder Boris Shcherbina. Og den danske skuespiller David Dencik har rollen som politikeren Mikhail Sergeyevich Gorbachev.

Anmeldelse - Chernobyl vinder prestigefulde priser

Serien om den værste atomkraftulykke i vor tids historie har fået stående klapsavler af både seerer og anmeldere verden over. Serien har også høstet en del nomineringer og priser - bl.a. de prestigefyldte Grammy- og Emmy-priser. Og så har serien også fået høje seer-ratings på både Rotten Tomatoes og IMDb.

Har du ikke tv hos YouSee?

Har du ikke tv hos YouSee?

Med en Bland Selv tv-pakke er det dig, som bestemmer indholdet i din tv-pakke. Du kan blandt andet vælge mellem mere end ti af de mest populære streamingtjenester. Og nu kan du også vælge TV 2 PLAY.