Danmarks bedste mobilnetværk

Teknologisk Institut har for 4. år i træk kåret TDC Group’s mobilnetværk til Danmarks bedste. Og det er rigtig godt nyt for alle med et mobilabonnement og mobilt bredbånd fra YouSee. Rapporten konkluderer blandt andet, at brugerne af TDC Group’s mobilnetværk får den bedste samlede kundeoplevelse.

Teknologisk Institut har udført målinger 500 tilfældigt udvalgte steder i hele Danmark, jævnt fordelt i 10 x 10 km kvadrater. Målingerne er foretaget som stationære målinger i en bil.

4G er den bedste netværksforbindelse til mobiltelefoner i dag, og hvad enten du har en Samsung Galaxy S10, iPhone 11, Huawei P30 Pro, Sony Xperia 5 eller noget helt femte, har du mulighed for at tilgå Danmarks bedste 4G-forbindelse, når du køber et abonnement hos YouSee.
Her på siden kan du læse meget mere om 4G-netværk og hvilke fordele du får, når du vælger en 4G-forbindelse med et mobilabonnement fra YouSee.

Du får den bedste oplevelse

Med YouSee Mobil er din adgang til 4G den bedste på landsplan. Det betyder, at du får den hurtige 4G-forbindelse på din mobil flest steder i Danmark. Faktisk kan du opleve 4G+ på næsten 1.500 master primært fordelt i København, Århus, Odense, Aalborg, Holstebro, Viborg, Esbjerg, Næstved og Slagelse.

De mest markante forskelle på teleselskabernes mobilnetværk opleves på hastigheden. Faktisk går det hele 37 % hurtigere, når du fx henter apps, film og spil. Og hele 34 % hurtigere, når du fx uploader, filer, billeder og videoer på TDC’s mobilnetværk. Derudover er mobilnetværket så stærkt, at du vil opleve flest fejlfrie downloads og markant flere fejlfrie uploads. Vil du have fuld glæde af din mobil, er det en god ide, at være på Danmarks bedste mobilnetværk. (Bemærk, at din mobil kan være afgørende for din oplevelse).


Hvad er 4G?

4G er en forkortelse for 4. generation. 4G bliver også kaldt for LTE (Long Term Evolution). LTE er en udvidelse af 3G-netværket, der giver dig mulighed for at få meget høj hastighed på mobildata og bedre talekvalitet. Med 4G-forbindelsen kommer du op på 71 Mbit/s (hvilket kan være højere afhængig af, hvor du er). TDC arbejder hele tiden på at forbedre mobilnetværket og investerer massivt i fremtidens mobilnetværk, så du kan blive ved med at opleve Danmarks bedste mobilnetværk. TDC er allerede i gang med at teste 5G-mobilnetværket, som bliver det næste skridt mod fremtiden. 5G vil bane vej for helt nye niveauer inden for hastighed og tilgængelighed.

Suveræn 4G-dækning

Du behøver ikke være i nærheden af en større by for at opleve 4G. Det kan opleves i hele landet. Der kan dog være lokale forskelle på, hvordan dækningen opleves, og vi arbejder løbende på at forbedre mobilnetværket – også i lokalområderne. Du kan hjælpe os med at forbedre mobilnetværket ved at downloade appen TDC NetPerform. Her kan du anonymt bidrage med information om din dækning lige netop der, hvor du er. Din måling er vigtig for os, for så kan vi se i hvilke områder, vi kan forbedre mobilnetværket..

Så hurtigt er 4G

Der er stor forskel på oplevelsen af 4G hos de forskellige telefonselskaber. Præcis som med 2G- og 3G-netværkene, sender 4G-signalet ud på forskellige radiofrekvenser og med forskellig kapacitet. På den måde undgås det, at mobilsignalerne fra udbydere som TDC, Telenor, Telia og 3 forstyrrer hinanden. På TDC’s mobilnetværk er den forventede datahastighed ved download mellem 17 og 71x Mbit/s. Tal fra TDC NetPerform-appen viser, at gennemsnitshastigheden for download var på 65,1 Mbit/s for kunder på TDC’s mobilnetværk.

Sådan får du den bedste hastighed

Det er først og fremmest vigtigt, at du har en mobil, der understøtter 4G. Men selv det bedste mobilnetværk kan være påvirket af det miljø, du er i. For eksempel hvis du er i et område med skove og bakker. Signalet kan også have svært ved at trænge igennem termoruder og tykke mure. Derfor har vi inkluderet Wi-Fi Opkald i alle YouSee-mobilabonnementer, så du kan ringe over husets wi-fi-forbindelse ved at bruge den som indendørs mobilmast. Som noget særligt skifter din mobil selv fra 4G til wi-fi, hvis 4G-forbindelsen bliver svagere indendørs.