Sådan kan vi hjælpe dig, når du flytter

Skal du flytte? Meld din flytning, eller bestil tv og internet i din nye bolig. Så sørger vi for, at der er masser af fart og underholdning på din nye adresse.

Det er en god idé at melde din flytning 4 uger i forvejen. Så du er sikker på, at du er online fra dag ét.

Meld flytning

Hvor hurtigt internet har du brug for?

Hvor hurtigt internet har du brug for?

Brug et øjeblik på at tage vores test – så får du en personlig anbefaling på, hvilken internethastighed, der passer perfekt hjemme hos dig.

Vi dækker hele Danmark, så uanset om du bor i København, Esbjerg eller Karlslunde, Allinge, Aalborg eller Aarhus – eller hvilken som helst anden by – er du sikret lynhurtigt og stabilt internet i dit nye hjem.

Tag testen

Al din underholdning samlet ét sted

Al din underholdning samlet ét sted

Skal din tv- og streamingpakke være klar, når du flytter ind i din nye bolig? Uanset om du er til film eller serier, sport, nyheder eller børneunderholdning, er der masser af tv-kanaler og streamingtjenester at vælge imellem.

Gode råd i forbindelse med din flytning

Få et gratis abonnementstjek

Når du melder din flytning, kan du med fordel bede om et gratis abonnementstjek. Måske dækker dine nuværende abonnementer ikke længere dit behov? Eller måske er der penge at spare på noget, du ikke bruger? Bed om et gratis abonnementstjek, når du ringer eller skriver til os – så tager vi en snak med dig, om det du har, og det du skal bruge.

Så nemt installerer du din tv-boks

Se vores guide og få hjælp til at opsætte din tv-boks i dit nye hjem.

Opsæt dit tv

Få det bedste wifi-signal overalt i din nye bolig

I langt de fleste tilfælde er vores trådløse wifi-forbindelse nok til at bære dit internetsignal rundt i alle hjemmets kroge. Men der kan være undtagelser, hvor wifi-signalet bliver svagt. Fx hvis du bor i et stort hus, hvis væggene er lavet af beton, hvis du vil bruge internettet ude i haven eller i et anneks. Og det er her YouSee Mesh kommer ind i billedet.

Mesh er en supersmart, ny teknologi, som giver dig et stærkt wifi-signal i hele hjemmet. Når du har internet fra YouSee, får du en mesh-ready router og kombineret med mesh-noderne, får du dermed et ekstra stærkt trådløst netværk. Det er nemt at sætte op, og de smarte mesh-noder sikrer, at du altid har det bedste signal, der hvor du har brug for det.

Du kan også følge vores guide for den bedste wifi-forbindelse med tips og tricks til at få en bedre trådløs forbindelse.

Tv og internet til sommerhuset og i kolonihaven

Tv og internet til sommerhuset og i kolonihaven

Tager du op til sommerhuset eller ud i kolonihaven om sommeren? Så kan det være, at Mobilt Internet er det rigtige for dig. Så kan du nemlig tage dit internet med dig overalt. Og med YouSee Play-appen har du alle dine tv-kanaler og streamingtjenester lige ved hånden.

Huskelisten til den perfekte flytning – hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg flytter?

Her får du en huskeliste med 10 gode råd til, når du skal flytte inden for Danmark.

Det er let at glemme, men faktisk skal du melde din flytning online på borger.dk senest fem dage efter, du er flyttet. Eller risikerer du at få en bøde.

Du skal sørge for at melde din flytning, så du bl.a. kan modtage post på din bolig. Du får også automatisk sendt et nyt Sundhedskort, når du ændrer adresse. Via Folkeregisterets hjemmeside kan du melde hele familiens flytning på én gang. Der er fx smart, hvis I har børn og unge, som flytter med jer.

Find dit NemID frem og meld hele husstandens samlede flytning til jeres nye adresse på én gang. Flyt din adresse her.

Du skal selv sørge for at melde din flytning privat. Kontakt din arbejdsgiver, dit elselskab og gasleverandør, dine abonnementsordninger (fx blade, magasiner, aviser eller foreninger), private behandlinger (fx tandlæge) og sørg for, at de har din nye adresse.

Du behøver ikke melde din flytning hos PostNord. Det sker helt automatisk, når du melder din flytning til Folkeregisteret. De giver også besked om flytningen til eventuelle uddannelser, skoler, vuggestuer og børnehaver automatisk besked. Så behøver du ikke tage kontakt til dem.

Når du flytter adresse, er det vigtigt, at du sørger for at sætte dit navn på din hoveddør, dørtelefon og din postkasse, så snart du flytter ind. Så er du sikker på at modtage din post og dine pakker på din bopæl.

Du behøver ikke melde din nye adresse direkte til PostNord, da Borgerservice automatisk fortæller dem om din nye adresse. Men uden navn på postkassen kan de ikke aflevere dit nye Sundhedskort eller NemID. Vil du ikke modtage reklamer, skal du også lige tilmelde dig ”Reklamer – Nej tak”, når du flytter. Det gør du her.

Hvis du ejer eller lejer hele din nye bolig selv, skal du skifte din folkeregisteradresse som normalt inde på borger.dk. Men lejer du kun en del at din nye bolig, kan din nye kommune kræve, at du angiver ejeren som logivært, der skal godkende, at du flytter ind på adressen gennem en logiværtserklæring.

Du kan vælge at beholde din nuværende læge i forbindelse med flytningen, hvis du ikke flytter til en ny kommune, eller hvis din nye bolig ligger mindre end 15 km væk fra lægen. Men flytter længere end 15 km væk fra din nuværende læge, eller flytter du til en ny kommune, så skal du skifte læge.

Du vælger din nye læge samtidig med, at du melder flytning på borger.dk. Det er gratis at skifte læge, når du flytter. Husk at afklare, om du skal skifte læge, inden du går i gang med at melde din flytning. Du kan med fordel tjekke, hvilke læger der er i nærområdet ved din nye adresse.

Når du melder din flytning digitalt, kan du se en liste over, hvilke læger, der står klar til at modtage dig. Du skal også være opmærksom på, at hvis du vælger en læge, der ligger langt væk fra der, hvor du bor, kan du ikke modtage privat hjemmebesøg fra din læge.

Du skal aflæse gas-, vand-, varme- og elforbruget på din gamle adresse, før du flytter – og på din nye adresse, efter du er flyttet ind. De fleste forsyningsselskaber i Danmark skal have din aflæsning senest tre til fem dage efter, du er flyttet.

For at få boligstøtte, skal du ansøge hos Udbetaling Danmark. Får du tildelt boligstøtte, vil du få boligstøtten udbetalt en måned efter, du har søgt. Husk at søge senest en måned efter, du er flyttet ind på din nye adresse. Og ja, du kan først søge, når du har meldt din flytning til folkeregisteret.

Du skal have godkendelse, før du kan modtage boligstøtte. Bliver din ansøgning godkendt, får du penge udbetalt hver måned, så det bliver lidt nemmere at betale huslejen – fx hvis du er på SU eller overførselsindkomst.

Vær opmærksom på, at der er visse krav om, hvem der kan modtage ekstra penge til huslejen med boligstøtte.

Ikke alle indboforsikringer dækker i alle boligtyper. Har dit nye hus fx stråtag? Det kan være dyrere end en normal indboforsikring. Husk at ringe til dit forsikringsselskab, før du flytter, så du er sikker på, at din indboforsikring flytter med til din nye adresse og ændr forholdene, så din forsikring passer til din bolig. På den måde er du sikret, at du kan få erstatning, hvis uheldet er ude og nogle af dine ting går i stykker.

Der er fordele og ulemper ved begge. Fx skal du kun bruge penge på en flyttebil, et par pizzaer og nogle øl, hvis du vælger at flytte selv med hjælp fra venner og familie. Men hvis du vælger at få hjælp af professionelle flyttefolk, går din flytning ofte hurtigere, og du skal ikke bekymre dig om at flytte store, tunge og besværlige ejendele.

I Danmark findes der forskellige flyttefirmaer, som kan tilbyde dig hjælp til din flytning til forskellige priser. Du kan tjekke hver flyttefirmaers hjemmeside for at få en oversigt over pris og tilbud.

Flytter du til Danmark efter at have boet i udlandet? Husk at anmelde flytningen til den kommune, du flytter til.

Flytter du fra Danmark til udlandet? I så fald skal du melde din adresse til den kommune, du bor i. Du kan også få en kontakt-adresse, hvor du vil modtage din post, hvis du ikke vil have den sendt til din adresse i udlandet.

Spørgsmål og svar omkring din flytning

Du flytter adresse ved at registrere din adresseændring i folkeregistret på Borgerservice i den kommune, du flytter til. Læs om de forskellige muligheder for at skifte adresse her.

Meld din flytning på Borger.dk

I langt de fleste tilfælde skal du logge ind på borger.dk og melde din flytning i den kommune, du flytter til. Skift adresse med NemID senest fem dage efter, du er flyttet og tidligst en måned før.

Kontakt kommunens Borgerservice

I særlige tilfælde kan du ikke skifte din cpr-adresse online - fx hvis du skifter fra at være hjemløs eller fra at have ukendt adresse til fast adresse, hvis du lige er blevet løsladt fra fængsel og flytter direkte i en ny bolig, eller hvis du er værnepligtig. Du kan kontakte Borgerservice i tilflytterkommunen over telefon.

Du skal skifte din adresse senest fem dage efter selve flytningen, og du kan tidligst registrere dit adresseskifte en måned før selve flytningen.

Du er officielt flyttet fra den dato, hvor du har flyttet dine ting og overnatter i dit nye hjem for første gang.

Men har du stadig har ejendele stående på din gamle adresse? Hvis du har, og du blot overnatter i det nye hjem en enkelt gang, så tæller det ikke som om, at du officielt er flyttet endnu.

Ja, du kan godt flytte adresse på borger.dk for en anden - fx din ægtefælle, din samlever eller dine børn. Du kan nemt skifte andres adresse på Borger.dk, når du også skifter din egen adresse.

Flyt cpr-adresse på vegne af børn på borger.dk. Du skal foretage en adresseændring for barnet senest fem dage, efter dit barn eller/og du er flyttet. Dette gælder både, hvis du er forældre med forældremyndighed eller ej. Hvis du flytter med et barn, kan du flytte både din egen og barnets adresse samtidig.

Hvis du er værge, kan du også registrere en umyndig persons flytning, hvis vedkommende ikke selv kan registrere det.

Normalt skal du registrere din flytning med NemID. Men har du ikke NemID/digital signatur, må du kontakte Borgerservice i den kommune, du flytter til.