YouSee hjælp

Sådan læser du tallene bag hastighedstesten

image

Nu hvor du har målt din hastighed, undrer du dig måske over, hvordan du skal tolke resultatet. Er din målte hastighed for lav, og hvad skyldes det i så fald? Her prøver vi at give svar på de vigtigste spørgsmål.Det gør en forskel, om du tester via wi-fi eller kabel

Ligesom de fleste andre så har du nok testet din hastighed på en trådløs forbindelse (wi-fi). Her skal du være opmærksom på, at du som regel får målt en noget lavere hastighed på wi-fi, end hvis du havde forbundet din computer med et kabel direkte til modemmet. Det skyldes, at hastigheden på et trådløst netværk kan blive påvirket af fx signalforstyrrelser og afstanden til modemmet. Derfor anbefaler vi altid, at du tester din hastighed med en kablet forbindelse. 

Du kan også tage et kig på vores guide til at få en bedre wi-fi-forbindelse.Hvorfor får jeg målt en lavere hastighed, end jeg betaler for?

Hastighedstesten kan ikke "se", hvad hastigheden er på dit abonnement. Testen måler kun den hastighed, der når ud til din enhed fra dit modem på det givne tidspunkt. Hvis du har flere programmer kørende imens, og hvis der er flere, som bruger nettet på samme tid, så får du derfor målt en lavere hastighed. 

Her er nogle af de mest almindelige grunde til, at du får målt en lavere hastighed:

  • Din enheds wi-fi egenskaber

  • Antallet af enheder, som er tilsluttet netværket

  • Gammelt software eller gammelt udstyrHvor meget hastighed har jeg brug for?

Hvad du bruger din internetforbindelse til, stiller forskellige krav til hastigheden. Her kan du læse lidt om kravene til gængse aktiviteter på nettet, der kræver en god forbindelse.

Streaming

Hvis du er fan af YouSee Tv-appen og glad for at se Netflix, så har du måske spekuleret på, hvilke krav det stiller til dit internet, når du streamer i høj billedkvalitet. 

På en enkelt enhed så kræver det minimum 5 megabit per sekund at se videoindhold i full HD (1080p). Hvis du får målt en hastighed, som er højere end dette, men at du stadig oplever, at billedet 'hakker', når du streamer, så kan det være et tegn på, at der er noget i vejen med selve enheden og ikke internetforbindelsen.

Gaming

Hastigheden er helt sikkert vigtig, hvis du vil have den optimale online spiloplevelse – men en endnu vigtigere faktor er din ping - også kaldet MS i spilverdenen. MS står for milisekunder, og det er den forsinkelse, du oplever, fra du trykker på en knap på tastaturet, og til du ser det på skærmen, og det rent faktisk hænder i spillet. Dvs. at hvis du spiller med en MS på 43, så er dine tryk og handlinger forsinket med 0,043 sekunder. 

Vi anbefaler altid, at du bruger kabel, når du spiller, fordi det giver dig en lavere MS end wi-fi.

Hvis du oplever, at du 'lagger' i et spil, men måler en tilpas lav ping, så tjek først, om du har samme problem i andre spil. Det kan nemlig godt hænge sammen med den server, du er tilsluttet spillet.

Hvis du er i tvivl om, hvilket behov for internethastighed du har i hjemmet, så kan du teste dit behov her.Er hastigheden ikke problemet?

Hvis du oplever konstante udfald i forbindelsen eller kraftigt svingende hastigheder, som påvirker alle enheder, der er forbundet til nettet, så kan der være et problem dit signal eller dit udstyr. Læs mere om langsom eller ustabil forbindelse her.

Du kan tjekke, om der er driftsforstyrrelser i dit område igennem Driftinformation. Vi registrerer fejl inden for 15 minutter. 

Hjalp denne side dig?

Har du brug for yderligere hjælp?