Sådan sikrer du den bedste wi-fi forbindelse

1. Har du prøvet YouSee servicetjek?

Til en start vil vi gerne sikre os, at du har taget et Servicetjek. Med Servicetjek tjekker du automatisk din forbindelse for fejl.

Gå til Servicetjek

1. Genstart router

I mange tilfælde hjælper det på hastigheden at man genstarter sin router.

Sluk for routeren på strømknappen. Vent 30 sekunder, inden du tænder igen.

OBS. Hvis du har genstartet routeren inden for den seneste time, kan du springe dette trin over.

1. Tjek, om der er driftsforstyrrelser

Der kan være lokale forstyrrelser på driften, som påvirker din internetforbindelse.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så start med at tjekke, om der driftsforstyrrelser på din adresse.

Er der driftsforstyrrelser på min adresse?

1. Har du koblet ekstra udstyr på modemmet?

Har du tilsluttet andet udstyr til din YouSee-router, som fx Apple Airport, WiFi Booster eller andre typer wi-fi forstærkere, så prøv at koble udstyret fra og tilslut direkte til YouSee routeren - så du er sikker på, at fejlen ikke ligger på dit eget udstyr eller netværket.

OBS. Wi-fi lampen på selve YouSee routeren kan være slukket, hvis du har tilsluttet ekstra udstyr.

1. Er din router placeret optimalt?

Din routers placering har en stor betydning for, hvor godt det trådløse signal går igennem.

De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt for at være mest effektive. Så det er bedst, at du ikke placerer din router i skabe. bag møbler eller lignende.

Få routeren op i højden og placeret så centralt som muligt i boligen.

Du kan nu teste din wi-fi dækning med Wi-fi Scanneren.
    Læs mere her

1. Boost dit trådløse netværk med en wi-fi forstærker

Har wi-fi signalet svært ved at dække hele dit hjem? Så kan det være en god løsning med en WiFi Booster.

Med en WiFi Booster opnår du nemlig bedre trådløst signal i de områder af hjemmet som ikke har fuld dækning.

Du kan leje WiFi Boosters via Mit YouSee, i din lokale YouSee butik eller ved at kontakt YouSee.

Tjek, om du har brug for YouSee WiFi Booster her

1. Vær opmærksom på støjkilder

Andet trådløst udstyr samt almindelige el-apparater i hjemmet kan have indflydelse på din wi-fi forbindelse, fordi de går ind og forstyrrer wi-fi frekvensen. Det kan fx være bluetooth-højtaler, mikroovne, babyalarmer og fastnet-telefoner.

Hvis du har mulighed for det, kan du derfor prøve at slukke for øvrige elektriske apparater og se, om det forbedrer hastigheden på netværket. I så fald skal du flytte apparaterne længere væk fra routeren.

1. Prøv at skifte kanal på modemmet

Det trådløse signal bliver sendt ud via netværkskanaler. Er der mange brugere på samme kanal, kan din wi-fi forbindelse blive langsomt.

Derfor kan det være smart at prøve at skifte netværkskanal på routeren.

Sådan gør du

1. Log ind på Mit YouSee

2. Vælg Bredbånd fra menuen i venstre side.

3. Scroll ned til Netværkskanal og tryk Rediger.

4. Under Netværkskanal kan du vælge individuelle kanaler for de netværk, du er tilsluttet. I stedet for "Auto" kan du prøve dig frem med manuelt valg af kanal på de to wi-fi frekvensbånd (2.4 GHz samt 5GHz).

Vi anbefaler, at du starter fra bunden i drop-down menuen, og bevæger dig opad. Når du finde en kanal, hvor internettet kører tilfredsstillende, kan du bare blive på den kanal.

1. Er I for mange om forbindelsen i hjemmet?

Det går ud over hastigheden, hvis I er flere i hustanden på samme tid, som er på nettet - specielt, hvis I streamer indhold fra fx YouSee TV & Film eller Netflix.

Prøv derfor at få andre i hustanden til at lukke for streaming og andet, og se om det hjælper på hastigheden.

Hvis det gør det, så bør du overveje at opgradere internetforbindelsen, så I kan være mange på samtidig, uden det går ud over hastigheden.
    Læs mere om mulighederne her

1. Nulstil modemmet

Hvis det stadig ikke er lykkedes dig at få stabilt wi-fi, kan du prøve at nulstille routeren.

Din router skal være tændt imens når du skal nulstille den.

OBS. Routeren går tilbage til fabriksindstillingerne, når du nulstiller den.

Sådan går du

1. Reset-knappen sidder som regel bag på routeren og er en lille fordybning, hvor man kan trykke en spids genstand ind.

2. Tryk en spids genstand som fx en kuglepen ind mod knappen i 20 sekunder.

3. Din router går nu i gang med at nulstille. Det kan tage op til 20 minutter, før routeren er klar igen.

Få præcise informationer om din router til hvordan du finder reset-knappen find din router