YouSee hjælp

Se de rigtige kabler, forstærkere og stikdåser

Tv-kabler

Der er 2 forskellige slags kabler, som du skal være opmærksom på, når du selv installerer tv derhjemme:

  1. Kabel til tv

  2. Kabel til bredbånd (typisk med gevind, så det kan skrues fast på modem/router)

image

Gode råd om kabler

Kablerne der forbinder stikdåsen med dit tv, tv-boks eller modem bliver også betegnet som mellemkabler. Vi anbefaler at de kabler du bruger som mellemkabler har enderne støbt ind i kablerne, da det giver det bedst mulige signal. Det er oftest et dårligt mellemkabel, der er årsag til, at du har et dårligt signal. Når det gælder mellemkabler bør du være opmærksom på følgende:

  • Bruge kortest mulige mellemkabler (maksimalt 10 meter langt)

  • Undgå at samle flere mellemkabler til et langt kabel, da samlingen med eksempelvis et T-stykke forringer det oprindelige tv-signal

  • Undgå at bruge mellemkabler, som har en synlig defekt såsom klemte og bøjede kabler. Hvis du skal lave en bøjning af mellemkablet, bør du sørge for, at bøjningen er så blød som muligt (udgå at lave ”knæk” på kablet)

  • Spørg fagmand til råds, der hvor du køber kablet.Hvordan ser de korrekte stikdåser ud?

Stikdåser

Du kan bruge to forskellige slags stikdåser i din hjemmeinstallation. Stikdåserne fås med henholdsvis to og tre udgange. Udover udgange til tv og radio har stikdåsen med tre udgange en udgang til data, som du kan bruge til din bredbåndsløsning.

image

Konnektorer

Hvis du bruger løse kabler i stedet for helstøbte kabler, skal du bruge en konnektor til at forbinde det løse kabel til din stikdåse. Der findes to slags konnektorer, som vist på billedet.

image

Undgå stikdåser og konnektorer i plastik

Ligesom med dine antenne- og mellemkabler er det vigtigt, at du bruger ordentligt udstyr, når det drejer sig om stikdåser og konnektorer. Du skal derfor undgå at bruge stikdåser og konnektorer, der kun er indkapslet i plastik, da indstråling så har nemmere ved at ødelægge signalet.

image


Jeg har flere tv i huset og de er koblet til antennestik

Hvis du modtager tv gennem antennestik, så er det muligt at have mere end ét tv tilsluttet. For at få et optimalt tv-signal på alle de tilsluttede tv, så kan det være en god ide at tilslutte en signalforstærker.

Har du flere antennestik i din bolig, så bør dit tv-signal komme gennem en signalforstærker og derefter blive sendt ud til stikdåserne. Du kan kende en signalforstærker på, at den er tilsluttet en 230V el-installation. Efter tv-signalet har været gennem signalforstærkeren, vil signalfordeleren sørge for, at tv-signalet bliver sendt ud til de enkelte stikdåser.

Opsætningen af din hjemmeinstallation kan være opbygget med enten en stjernekonfiguration eller en samlet enhed, som vist på billederne nedenfor.

Stjernekonfiguration: Hver kabel-tv-stikdåse er koblet direkte til signalfordeleren, der igen er koblet til signalforstærkeren.

image

Signalforstærker og -fordeler kan også være bygget sammen til en enkelt enhed.

image

Undgå brug af T-stykker

Vi anbefaler, at du bruger en fordeler i stedet for et T-stykke, fordi det forringer signalstyrken betydeligt.

image

T-stykket gør din hjemmeinstallation sårbar over for indstråling. Derfor fraråder vi, at du deler dit tv-signal med et T-stykke.

image

Signalforstærkere og -fordelere, der kun er lavet af plastik, afskærmer ikke ordentligt overfor indstråling.

image


Virker det ikke?

Kontakt os, så kigger vi på det sammen.

Var denne side brugbar?

Har du brug for yderligere hjælp?