Få bedre forbindelse via din Homebox (hvid)

I guiden giver vi gode råd til dig, der har en ustabil eller langsom internetforbindelse.

Dårlig eller ustabil internetforbindelse er frustrerende. Er dit modem er installeret korrekt og du ikke tidligere har haft problemer med din forbindelse, så kan du ofte få fuldt signal igen ved hjælp af guidens tips.

1. Tjek, om der er driftsforstyrrelser

Der kan være lokale forstyrrelser på driften, som påvirker din internetforbindelse.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så start med at tjekke, om der driftsforstyrrelser på din adresse.

Er der driftsforstyrrelser på min adresse?

1. Genstart dit modem

Du har sikkert hørt det før, men i mange tilfælde skal der faktisk ikke mere end en genstart af dit modem til at fikse din forbindelse.

Sådan starter du dit modem

1. Sluk for routerens power-knap eller tag strømstikket ud.

2. Vent 30 sekunder med at tænde routeren igen.

OBS. Det kan tage op til 10 minutter, før der er forbindelse igen.

1. Brug den hurtigste kanal

Er du på wi-fi, kan hastigheden blive påvirket, hvis flere bruger samme netværkskanal som dig. Vi anbefaler, at du stiller netværkskanalen på Auto, så routeren selv finder den hurtigste kanal.

Sådan vælger du den bedste kanal

1. Log in på og vælg Bredbånd.

2. Scroll ned til Dit trådløse netværk og vælg Start optimering.

3. Netværkskanalen står nu på Auto og vælger selv den bedste kanal.

Læs mere om, hvordan du skifter kanal her.

1. Placér dit modem bedre

Modemmets placering er afgørende for dit trådløse signal, fx kan det blive svækket af betonmure og gipsvægge.

Jo færre fysiske forhindringer, der er mellem din enhed og modemmets signal, desto bedre. Kan du sætte det højt og frit, er det altid bedst.

Læs mere om, hvordan du placerer dit modem bedst her.

1. Sluk for streaming og andre krævende tjenester

Har du tjenester og programmer kørende, som bruger internetforbindelse, optager de en del af din båndbredde.

Prøv at afbryde disse tjenester og se om det hjælper på hastigheden. Det samme gælder, hvis I er flere, der bruger streamingtjenester som HBO Max og Netflix samtidig.

Hvis det hjælper, at afbryde tjenesterne, kan du overveje at få en hurtigere bredbåndsforbindelse. Så får du mere båndbredde at give af og I kan eksempelvis være flere på Netflix samtidig uden at det går ud over hastigheden.

1. Tjek, om de rigtige lamper lyser

Der skal være lys i de tre lamper, som markeret på billedet.

Blinker lampen ud for @, betyder det normalt, at modemmet er i gang med at oprette forbindelse. Det kan dog også betyde, at modemmet er midt i en opdatering.

Er der lys i lamperne, men forbindelse driller stadig, kan det være at kablerne ikke sidder korrekt i.

Her er guiden til, hvordan du sætter din Homebox op.

1. Nulstil din router

Hvis intet andet har virket, så kan du prøve at nulstille dit modem. Vær dog opmærksom på, at de indstillinger, du eventuelt har lavet på dit modem - skiftet navn eller adgangskode går tilbage til fabriksindstillinger. Dit modem skal være tændt når du nulstiller.

Sådan nulstiller du dit modem

1. Reset-knappen er på siden eller i bunden af dit modem.

2. Tryk en spids genstand som fx en kuglepen modem knappen i ca. 20 sekunder.

3. Dit modem går nu i gang med at genstarte.

Bemærk, der kan gå op til 20 minutter, før dit modem er blevet nulstillet og genstartet.