Hvordan sikrer jeg mig på hjemme netværket?

Sørg for optimal beskyttelse fra start

Som udgangspunkt skal du ikke gøre noget for at beskytte dit trådløse internet. Vi har allerede sørget for, at det er godt beskyttet. Dit YouSee WiFi Modem har en indbygget firewall, som sikrer dig mod, at andre kan hacke sig igennem.

Netværket er krypteret med en WPA2-Personal-krypteringsform, og selvom koden er kort, er den nærmest ikke til at bryde. I de fleste tilfælde er det derfor bedst, at du ikke laver ændringer i modemmets indstillinger. Det kan nemlig gøre dit netværk mindre sikkert.

Pas på med at ændre adgangskoder

Adgangskoden til dit netværk er den samme som din netværksnøgle, der er lavet specielt til dit modem. Den er lavet i formen WPA2, som er den mest sikre form for kode. Vil du ændre din adgangskode, er det vigtigt, at den bliver på mindst 9 tegn, og at du bruger både små og store bogstaver samt tal. Ellers bliver koden for let at bryde.

Det er vigtigt, at du ikke fjerner adgangskoden helt. Gør du det, kan andre bruge dit netværk til kriminalitet, hvilket bliver sporet tilbage til dig.

Overvej en ekstra gang, før du skjuler navnet på dit netværk (SSID)

Selvom det kan virke som en god idé, anbefaler vi ikke, at du skjuler navnet på dit netværk. Det bliver besværligt for dig, og det er ikke nødvendigvis en fordel. Nogle eksperter mener, at det gør dit netværk mere sikkert, mens andre mener, det ingen forskel gør. En lille gruppe eksperter mener ligefrem, at det gør dit netværk mindre sikkert. Der er altså ingen god grund til at skjule navnet på dit netværk.

Resten af din sikkerhed

Selvom dit netværk er godt beskyttet, er du ikke sikret mod virus, du selv inviterer ind ved at installere programmer og downloade filer. Sørg derfor for:

• At opdatere dit styresystem

• Kun at hente filer fra e-mails og hjemmesider, hvis du stoler på afsenderen

• Altid at have en opdateret virusbeskyttelse

Vil du føle dig helt sikker på nettet, er YouSee Sikkerhedspakke en god løsning.
Læs mere om YouSee Sikkerhedspakke