Sådan fikser du en langsom eller ustabil forbindelse på Sagem Fast 3890v3

En dårlig eller ustabil forbindelse er irriterende. Men hvis dit modem er korrekt installeret, og du ikke tidligere har haft problemer med forbindelsen, kan du ofte få fuldt signal igen ved hjælp at guidens råd.

Det er dog altid en god idé at tjekke, om der er er driftsforstyrrelser på din adresse. Det kan nemlig forklare en lavere hastighed.

Her kan du se driftsinformation på din adresse.

Her er din guide til at sikre forbindelsen på dit Sagemcom 3890V3 modem

1. Genstart dit modem

Det er et gammelt trick, men det virker stadig. Ofte skal der ikke mere til end en genstart af modemmet, før forbindelsen er god igen. Følg disse trin for at genstarte dit modem.

1. Sluk på power-knappen, som sidder bag på modemmet. Du kan også bare tage strømstikket ud.

2. Vent 30 sekunder, og tænd så for modemmet igen.

3. Der kan gå nogle minutter før forbindelsen virker igen. I visse tilfælde kan der gå helt op til 20 minutter.

1. Er der lys i de rigtige lamper?

Hvis forbindelsen stadig driller, skal du lige tjekke, om modemmet fungerer, som det skal. Der skal være lys i de fire nederste lamper på modemmet. Det er dem, som er markeret på billedet her. De to midterste lamper må godt blinke af og til, men powerlampen (nederst på billedet) og internetlampen (øverst på billedet) skal lyse konstant.

Hvis lamperne ikke lyser som de skal, kan det skyldes, at kablerne mellem dit modem og væggen og løsnet sig. Derfor bør du tjekke, at kablerne sidder korrekt i.
    Her kan du se, hvordan modemmet skal tilsluttes.

Hvis du prøver at komme på wi-fi, bør du også lige tjekke, at wi-fi er slået til på modemmet. Lyser wi-fi lampen ikke, kan du tænde for det trådløse internet ved at trykke på wi-fi-knappen øverst på modemmet.

1. Optimér dit wi-fi

Bruger du trådløst internet, kan det gå ud over hastigheden, hvis flere bruger den samme netværkskanal. Vi anbefaler derfor, at du stiller netværkskanalen til Auto, så modemmet selv finde den hurtigst kanal. Her kan du se, hvordan du indstiller kanalen.

1. Log ind på Mit YouSee, og vælg Bredbånd.

2. Scroll ned til Dit trådløse netværk, og vælg Start optimering.

3. Netværkskanalen står nu på Auto og vælger selv den bedste kanal.

Et tip: Skift netværkskanalen, når der er flest brugere på nettet i nabolaget - fx om aftenen, når flest sidder og streamer.

Her er flere tips til at få den bedst wi-fi forbindelse.

1. Giv dit modem en bedre placering

Modemmets placering har stor betydning for dit trådløse signal, der fx kan blive blive hæmmet af tykke mure og gipsvægge.

Grundlæggende kan man sige, at jo færre fysiske forhindringer, der er mellem modemmet og din enhed, desto bedre. Det er derfor altid bedst, hvis du kan sætte modemmet højt og frit.

Oplever du stadig, at signalet er svagt, kan du kommet problemet til livs med
    Wi-Fi-Boostere.

1. Stjæler streaming forbindelsen?

Er i flere i huset, der streamet fra fx Netflix og HBO Nordic?

Så kan det gå ud over båndbredden. Det samme gælder med andre krævende tjenester og programmer. prøv derfor at slukke for dem, og se hvad det gør for hastigheden.

Hvis det hjælper at afbryde tjenesterne, kan du overveje at få en hurtigere bredbåndsforbindelse. Det kan du få ved at logge ind på Mit YouSee. Så har du mere båndbredde at give af, og I kan eksempelvis være flere på Netflix samtidig, uden at det går ud over hastigheden.

1. Tjek, om kablerne sidder rigtigt

Bruger du kabel mellem din computer og dit modem, skal du bruge LAN-stikket - du kan vælge et af de fire tilgængelige. Er der lys i en af de fire LAN-lamper, er der forbindelse. Men du skal stadig lige tjekke, at kablet sidder ordenligt i stikkene. Lyser lampen ikke, sidder kablet forkert i.

1. Nulstil dit modem

Prøv at nulstille dit modem. Dog skal du være opmærksom på, at de indstillinger, du eventuelt har lavet på modemmet - fx skiftet navn eller adgangskode - går tilbage til fabriksindstillingerne.

Sådan nulstiller du dit modem

1. Tænd dit modem, og find Reset-knappen, som sidder bag på modemmet.

2. Tryk knappen ind i 15 sekunder, fx med spidsen af en kuglepen. Lamperne kan tænde og slukke flere gange.

3. Når du slipper knappen, starter modemmet op igen. Det kan tage helt op til 20 minutter, før modemmet er klar igen.

Hjalp det ikke? Kontakt YouSee