Sådan tilslutter vi din fiber

Her kan du få et overblik over de faser, du skal igennem, fra du bestiller din fiberforbindelse, til du er klar til at bruge dit nye, lynhurtige internet.

Bestil fiber

1. Bestil din fiber

Bestil et opkald, så ringer vi dig op hurtigst muligt. Det kan du gøre her.

Ellers kan du bestille ved at gå ind i en af vores butikker. Dem kan du finde her.

Sammen aftaler vi, hvornår teknikeren skal komme og installere fiberforbindelsen.

2. Vi kontakter dig inden for 3 uger

For at tilslutte fiber til din bolig skal vi grave et fiberkabel ind og sætte én eller to fiberbokse op hjemme hos dig. Som regel sætter vi både en boks udenfor og indenfor. Men det afhænger af, hvilket selskab vi samarbejder med i området.

Derefter bliver du kontaktet af en fiberkonsulent fra en af vores samarbejdspartnere med information om, hvilke installationer vi skal have lavet hos dig.

Fiberkonsulenten sender dig først en mail og ringer dig derefter op.

Entreprenør

Hvis du har brug for en udvendig boks, placerer vi den som udgangspunkt på den husfacade, der vender ud mod vejen. Hvis det ikke er den mest hensigtsmæssige placering, graver vi hen til det næste egnede sted.

Hvis du har brug for en udvendig fiberboks, skal du markere det sted, du ønsker boksen placeret. Det kan f.eks. være med en spade eller en krukke.

Vi placerer den indvendige fiberboks i umiddelbar forlængelse af den udvendige fiberboks. Det vil sige lige på den anden side af muren.

Den indvendige fiberboks skal placeres i et rum, som opfylder følgende kriterier:

• Opvarmet, tørt og mellem 10 og 40 grader

• Let tilgængeligt og i nærheden af en stikkontakt

Fiberboksen lyser, så et soveværelse er måske ikke en optimal placering

Et teknikrum, hvor al kabling i forvejen er samlet, kan være optimalt.

Fibermand

3. Vi fører fiberkablet ind til din bolig

Entreprenøren kommer og fører fiberkablet ind til din bolig. Det gør de som udgangspunkt ved at bore fiberen gennem jorden, så de kan passe på din grund og undgå at grave i din have. I sjældne tilfælde er de nødt at grave en del af vejen, men så sørger de naturligvis for at rydde op og genetablere bedst muligt efterfølgende.

Du behøver ikke at være hjemme, når der skal føres fiber ind på din grund.

4. Du får besøg af en tekniker, der installerer fiberboksene

Inden besøget er det vigtigt, at du sørger for, at teknikeren kan få adgang til de steder, boksene skal sættes op.
Teknikeren kommer på besøg med alt det nødvendige udstyr og installerer fiberboksen. Det kan tage op til 2 timer.
Teknikeren installerer ikke din router i forbindelse med besøget, medmindre andet er aftalt.

Velkommen tekniker
Tilslut router

5. Tilslut din router

Når teknikeren har sat fiberboksene op og aktiveret forbindelsen, er dit nye fibernet klar til brug. Nu mangler du bare at tilslutte din router. Du modtager routeren med posten et par dage før teknikerbesøget. Og du kan nemt selv tilslutte routeren.

For at få størst mulig glæde af dit wifi, bør din router være placeret centralt i din bolig.

• Din router skal placeres i nærheden af en stikkontakt, og du skal sørge for at kablet, der følger med, kan nå fra din router til den indvendige fiberboks.

• Vi anbefaler, at din router placeres så frit som muligt, fordi genstande af træ, metal og meget andet påvirker dit trådløse signal.
    Hvis din router f.eks. skjules i et skab eller bag ved møbler vil det forringe dit trådløse signal.

Avatar chat bubble