YouSee hjælp

Udfør virusscan på min PC med Sikkerhedspakke købt før 11-06-2017

Udfør en virusscan - Udfør en virusscan på PCSkift valg

Bemærk, denne guide er til dig, som har købt en sikkerhedspakke før d. 12. juni 2017. Har du købt en sikkerhedspakke eller et bredbåndsabonnement efter den 11. juni, så kan du finde hjælp her.


Scan din pc for virus i Windows

Åbn YouSee Sikkerhedspakken og klik på Scan. Sikkerhedspakken vil nu scanne din pc. Det er ikke unormalt at scanningen tager nogle timer. Hvor lang tid det tager, afhænger af flere ting:

 • Mængden af filer på din pc.

 • Din pc's hardware (fx RAM, processor, eller ledig plads på harddisken).

 • Hvor mange øvrige programmer, der kører på din pc.

 • Om der er virusinficerede filer på din pc og i så fald hvor mange. Sikkerhedspakken vil omdøbe de virusinficerede filer, så de ikke længere kan lave skade på din pc.

virus_scan_windows_01_416


Indstillinger for scanning

YouSee Sikkerhedspakke fjerner eller sætter automatisk skadelige filer i karantæne. Du kan også altid selv lave en scanning eller følge med i, hvilke inficerede filer sikkerhedspakken har fundet. 

 1. Åbn YouSee Sikkerhedspakke.

 2. Klik på Indstillinger.

virus_scan_windows_02_416
 1. Under Virusbeskyttelse kan du klikke på fjernelsesoversigt for at se, hvad der er blevet fjernet. Eller på Vis Karantæne for at se de filer, der er i karantæne.

virus_scan_windows_03_416
 1. Du kan altid lave en manuel scanning af din pc. Her kan du under Indstillinger og Manuel scanning vælge, hvad der skal ske, hvis YouSee Sikkerhedspakke finder noget skadeligt.

virus_scan_windows_04_416
 1. Under fanen Værktøjer kan du starte en avanceret scanning.

virus_scan_windows_05_416
 1. Når scanningen er færdig, vil du få vist en statusside, hvor det vil fremgå, om der er fundet virus og i så fald hvor meget. Klik på Vis rapport for at se et detaljeret resultat af scanningen.


  Sikkerhedspakken kan ikke scanne alle filer. Det er helt normalt og udgør på ingen måde en risiko for din pc. Følgende filer scannes ikke:

  • Vigtige sidefiler og systemfiler i Windows. Disse scannes ikke, fordi de er i brug, mens pc'en scannes.

  • Adgangskodebeskyttede eller krypterede filer.

  • Filer der relaterer sig til F-Secure.


  Sikkerhedspakken sletter ikke som standard de virusinficerede filer. Til gengæld er Sikkerhedspakken sat til automatisk at desinficere filer, som er inficeret med virus. Det gør den ved at omdøbe filen.


  Et eksempel kan være: En virusinficeret fil har filnavnet filnavn.html. Denne fil vil YouSee Sikkerhedspakken omdøbe og dermed uskadeliggøre ved at omdøbe den til filnavn.0tml. Det betyder altså, at filerne ikke længere kan skade din pc.

Hvad synes du om denne side?


Har du brug for yderligere hjælp?