Udfør virusscan på min Mac med Sikkerhedspakke købt før 11-06-2017

Bemærk, denne guide er til dig, som har købt en sikkerhedspakke før d. 12. juni 2017. Har du købt en sikkerhedspakke eller et bredbåndsabonnement efter den 11. juni, så kan du finde hjælp her.

YouSee Sikkerhedspakke fjerner eller sætter automatisk skadelige filer i karantæne. Du kan også altid selv lave en scanning eller følge med i, hvilke inficerede filer sikkerhedspakken har fundet.

Scan din Mac for virus

1. Åbn YouSee Sikkerhedspakke.

1. Klik på Værktøjer.

1. Klik Virus- og spywarescanning, hvis du vil scanne din Mac.

Det kan tage nogle timer a scanne din Mac, afhængig af flere ting:

• Mængden af filer på din Mac.

• Hardware (f.eks. RAM, processor og ledig plads på harddisken).

• Antal øvrige programmer, der kører på din Mac.

• Om der er og antal af virusinficerede filer på din Mac.

1. Klik på Inficeringsrapport, for at se de inficerede filer der er fundet. Sikkerhedspakken vil omdøbe de virusinficerede filer, så de ikke kan lave skade på din Mac.

Når scanningen er færdig, vil du få vist en statusside, hvor det vil fremgå, om der er fundet virus og i så fald hvor meget.

2. Klik på Vis rapport for at se et detaljeret resultat af scanningen.

Ikke alle filer bliver scannet

Sikkerhedspakken kan ikke scanne alle filer. Det er helt normalt og udgør på ingen måde en risiko for din pc. Følgende filer bliver ikke scannet:

• Adgangskodebeskyttede eller krypterede filer.

• Filer, der relaterer sig til F-Secure.

Sikkerhedspakken sletter ikke som standard de virusinficerede filer. Til gengæld er Sikkerhedspakken sat til automatisk at desinficere filer, som er inficeret med virus. Det gør den ved at omdøbe filen.

Et eksempel kan være: En virusinficeret fil har filnavnet filnavn.html. Denne fil vil YouSee Sikkerhedspakken omdøbe og dermed uskadeliggøre ved at omdøbe den til filnavn.0tml. Det betyder, at filerne ikke længere kan skade din Mac.