12/04 2016Print

  1 Gbit bredbånd testes

  Coax-nettet udvikler sig hele tiden. I 1997 talte vi om 512 kbit som svimlende, i dag hedder det 500 Mbit og lige om lidt 1 Gbit.

  Nyhed om 1 Gbit bredbånd testes hos YouSee

  Lejre Kabelnet er den første forening i Danmark, der skal prøve kræfter med den svimlende 1 Gbit hastighed, når vi i maj måned åbner for en test af løsningen. Det er den nye Docsis-standard 3.1, som baner vejen for helt nye bredbåndshastigheder via coax-nettet. Dermed er vi i fuld sving med at sikre at coax-nettet er klar til den brede udrulning af gigabredbånd senere på året.

  Coax hurtigere end fiber
  Med lanceringen af 1 Gbit hastigheden vil det for alvor stå klart, at coax-nettet, YouSee og foreningerne i fællesskab kan konkurrere med fiberselskabernes hastigheder. Allerede nu er vi i gang med en netværksopgradering, der giver kunder adgang til bredbåndshastigheder på 500 Mbit, og om lidt er nettet klar til endnu højere hastigheder.

  1 Gbit er blot et skridt på vejen   

  TDC Group har for 2016 sat 3,5 milliarder kroner af til at udbygge og opgradere vores netværk, heriblandt YouSee’s coax-net til højhastigheder på 1 Gbit. Af de 3,5 milliarder skal knap en milliard bruges til at forbedre mobildækningen med blandt andet yderligere 100 mobilmaster. Vi forventer fra 2018 at sætte yderligere fart på coax-nettet, så tophastigheden bliver hele 10 Gbit - vel at mærke symmetrisk, dvs. 10 Gbit både down- og upload pr. kunde. Dermed vil coax-nettet i 2020 give adgang til det hundreddobbelte af de 100 Mbit, som i dag er regeringens målsætning.