Print

Pakker med valgfrie tv-kanaler giver frihed i jeres forening

Med en tv-løsning hos os får jeres foreningen adgang til over 100 tv-kanaler. Det er helt op til den enkelte beboer eller medlem, hvor mange af dem, de vil se. Vi har nemlig masser at vælge imellem. Det meste i HD.

En tv-løsning kan tilbyde frit valg mellem tre faste tv-pakker: 10-, 20- og 36 valgfrie tv-kanaler. Løsningen giver mulighed for at man kan starte med Grundpakken og herfra vælge alle sine kanaler selv. Om man vil have 10, 20 eller 36 valgfrie tv-kanaler oveni Grundpakken, bestemmer den enkelt husstand selv. De valgfrie tv-kanaler kan udskiftes hver måned, hvis man har lyst. Uden det koster ekstra.

 • 10 valgfrie tv-kanaler koster 180 kr./md. ekskl. Grundpakkens pris
 • 20 valgfrie tv-kanaler koster 230 kr./md. ekskl. Grundpakkens pris
 • 36 valgfrie tv-kanaler koster 280 kr./md. ekskl. Grundpakkens pris

10 eller 36 valgfrie tv-kanaler

Hvis jeres forening selv står for opkrævning af tv-pakker hos jeres husstande, kan I også tilbyde pakker med valgfrie tv-kanaler. Oven i forenings Grundpakke (mindste pakken) kan jeres beboere/medlemmer med en pakke med valgfrie tv-kanaler, vælge netop de kanaler, de har lyst til. Valgfrie tv-kanaler betyder i praksis, at de bestemmer, hvilke kanaler de ønsker i de 2 største tv-pakker. Altså ud over de faste kanaler, som findes i Grundpakken. De valgfrie tv-kanaler kan udskiftes hver måned, hvis man har lyst. Uden det koster ekstra.

Godt at vide

De valgfrie tv-kanaler sendes kodet. Derfor behøves enten en YouSee Tv-boks eller YouSee kort og kortlæser (CA-modul). Kortlæseren koster 299 kr., og første YouSee kort medfølger uden beregning. Man skal bruge en boks eller kortlæser til hvert tv, hvor man ønsker at se sine valgfrie tv-kanaler.

Fakta om valgfrie tv-kanaler

 • En pakke med valgfrie tv-kanaler betyder, at man frit kan udskifte valgfrie tv-kanaler afhængigt af, hvilken Bland Selv-pakke, der vælges
 • Med en Bland Selv-pakke kan man se sine kanaler, når og hvor man vil på både mobil, tablet og pc.
 • Kanalerne i den obligatoriske Grundpakke kan ikke udskiftes. De er fortsat ukodede og kan derfor ses på alle fjernsyn uden kort eller boks

Bemærk, at antallet af valgfrie tv-kanaler i pakkerne 10 og 36 valgfrie tv-kanaler, samt udbud af tv-pakker kan variere alt efter hvilken bolig-/antenneforening du bor i. Når du har indtastet din adresse kan du se, hvilke valgfrie tv-kanal–pakker, vi tilbyder på netop din adresse.

Få mere inspiration og læs mere om valgfrie tv-kanaler her.

Bestilling

Når husstanden har bestilt valgfrie kanaler, tidl. Bland Selv, på yousee.dk, giver den samtidig fuldmagt til, at YouSee må sende bestillingen videre til foreningen. Bestillingen bliver sendt til den person i foreningen, der normalt modtager regninger – f.eks. jeres administrator. På bestillingen fremgår det tydeligt hvad foreningen/administrator skal gøre.

Se et eksempel på en bestilling her

Filterskift

Valgfrie kanaler, tidl. Bland Selv, er et digitalt produkt, der er bygget oven på Grundpakken. Det betyder at husstanden skal bruge et programkort og en kortlæser for at se de tv-kanaler, der er valgt i valgfrie kanaler pakken. Det betyder også, at der skal foretages filterskift til Grundpakken.

Eksempler:

Hvis husstanden har en Grundpakke skal der ikke skiftes filter, uanset hvilken tv-pakke med valgfrie kanaler der vælges. Har beboeren derimod enten Mellempakke eller Fuldpakke og vælger en tv-pakke med valgfrie kanaler, så skal der foretages skift til Grundpakke-filter:

Beboeren har kun Grundpakken og ønsker valgfrie kanaler:

 • Intet filterskift.
 • Ændring i fakturering til Mellempakke.

Beboeren ønsker at skifte fra almindelig Mellempakke til at have valgfrie kanaler: 

 • Filterskift til Grundpakke.
 • Ændring i fakturering til valgte produkt(er).

Hvis beboeren ønsker at gå fra Fuldpakke med valgfrie kanaler til almindelig Fuldpakke:

 • Filterskift fra Grundpakke til Fuldpakke 
 • Ingen ændring i fakturering.

Ændringer af tv-pakker uden valgfrie kanaler behandles præcis som I plejer. 

Alle valgfrie kanaler-tv-kanalerne leveres krypteret og bliver tilgængelige via et programkort som YouSee sender direkte til beboeren.

Hvis foreningen har en Serviceaftale, er det YouSee der sørger for eventuelt filterskift. Hvis foreningen selv står for filterskift skal I være opmærksomme på datoen på bestillingen. Filterskift må tidligst foretages på datoen – ellers oplever husstanden fejl.

Sådan oplever Jeres beboere en bestilling

 • Husstanden afgiver bestilling på valgfrie kanaler, tidl. Bland Selv, via yousee.dk. Hvis husstanden allerede har
 • YouSee Login afgives bestilling via ”Mit YouSee”.
 • Før husstanden kan begynde at blande tv-kanaler skal den give YouSee fuldmagt til at bestille skift af tv-pakke hos foreningen/administrator.
 • YouSee sender ordrebeskrivelse og foreningen gennemfører husstandens bestilling.
 • YouSee sender login og kundenummer samt kvittering på bestilling til husstanden.
 • Husstanden får en email, når den kan gå i gang med at blande sine tv-kanaler på yousee.dk.
 • Nu kan husstanden blande sine tv-kanaler og skifte dem ud hver måned hvis den vil – uden at det koster ekstra.

Hvad sker der ved en bestilling

Når YouSee modtager bestillingen fra kunden sender vi en ordrebeskrivelse til foreningen. Ca. 5 hverdage herefter modtager beboeren en e-mail med kundenummer, en login-kode og en kvittering på bestillingen. Nu kan beboeren logge ind på yousee.dk og begynde at blande sine tv-kanaler.

Hvis beboeren efterfølgende vil ændre ’blandingen’ foregår det også på yousee.dk – helt uden administrativt besvær for foreningen.

Dine beboere får en fejlmeddelelse, når de vil bestille

Som hovedregel kan alle anlæg, der har en 3-pakkestruktur med Grund-, Mellem- og Fuldpakke få Tv med valgfrie kanaler, tidl. Bland Selv. Der er dog undtagelser, f.eks. hvis foreningen har valgt særlige kanaler til eller fra i Grundpakken.

Sløjfeanlæg, hvor alle beboere modtager samme tv-pakke, kan heller ikke få Tv med valgfrie kanaler. For de fleste Sløjfeanlæg gælder det dog at I kan overveje en digital løsning ovenpå Grundpakken.

Pris

Antallet af tv-pakker ændres fra 3 til 5, men prisen på tv-pakken er den samme, uanset om den er med eller uden valgfrie kanaler, tidl. Bland Selv. Den pris dine medlemmer/beboere betaler for en Fuldpakke gælder også hvis de vælger Fuldpakke med valgfrie kanaler.

Tv-kanaler i valgfrie kanaler-pakker leveres krypteret. Det betyder, at de kræver et YouSee Kort og en kortlæser (CA-modul) til at se kanalerne. Når man bestiller en valgfrie kanaler-pakke føjes der automatisk et YouSee Kort til bestillingen. Og du vælger om YouSee Kortet skal sidde i en YouSee Boks eller en digital kortlæser. Eller om du vil have kortet uden udstyr, fordi du har et tv med digital kortlæser. Kortlæser (CA-modul) kan købes hos YouSee til 295 kr.  

Nuværende YouSee Plus-kunder har allerede et YouSee Kort som en del af deres YouSee Plus-abonnement.

Gebyr ved pakkeskift
Der er ingen ændringer i forhold til de nuværende regler for pakkeskift. YouSee opkræver gebyr ved pakkeskift i nedadgående retning. Ved skift til tv-pakke med valgfrie kanaler opkræves der kun gebyr, hvis kunden skifter til en mindre pakke. Der opkræves IKKE gebyr ved skift fra Fuldpakke til Fuldpakke med valgfrie kanaler og fra Mellempakke til "Mellempakke med valgfrie kanaler", også selvom det i praksis kræver filterskift til grundpakken.

Få overblik med Selvbetjening

Med YouSee’s Selvbetjeningsløsning kan foreningen med få klik se abonnementer, fakturaer, anlægsdata mm. Selvbetjening har åbent døgnet rundt og koster ikke ekstra.

Gå til selvbetjening

Fravalg

Hvis foreningen ønsker at fravælge muligheden for, at beboerne kan vælge Tv med valgfrie kanaler, skal I give besked til YouSee.