Se Premier League med YouSee Tv

Følg dit favorithold fra Premier League på udvalgte TV3-kanaler og See

#se-engelsk-fodbold-i-verdensklasse

Ugens Premier League kampe

Få overblikket over de kampe i Premier League, som du kan se på udvalgte TV3-kanaler og See i denne uge:

#ugens-premier-league-kampe
#yousee-play-giver-dig-frit-valg-paa-alle-hylder
#skal-du-se-bold-paa-farten

Værd at vide om Premier League

 1. Hvad er Premier League?

  Premier League er navnet på den bedste engelske fodboldrække. Turneringen blev grundlagt i 1992, efter en række klubber i Football League First Division besluttede sig for at bryde ud af den gamle liga-struktur i den daværende The Football League. I kølvandet på Premier Leagues opståen fulgte store, lukrative tv-aftaler, som gjorde turneringen til en af verdens mest attraktive fodboldligaer, og de mange penge og den store eksponering fik verdensstjerner fra hele kontinentet til at vælge Premier League, som ligaen, hvor man ville spille fodbold.

 2. Hvem er forsvarende mestre i Premier League?

  Det er igen Manchester City, som skal forsvare guldet i denne sæson i Premier League. En høst på 93 point var lige akkurat nok til at sikre førstepladsen i ligaen, et enkelt point foran Liverpool på andenpladsen. Pep Guardiolas lyseblå tropper har vundet mesterskabet fire gange i løbet af de sidste fem sæsoner, og med deres købet af den norske målmaskine Erling Haaland, har måske endelig fundet en fuldgod erstatning for klublegenden Sergio Agüero. Liverpool, Chelsea og Arsenal har dog også pungen fremme i sommerens transfervindue, så der bliver hård kamp om topplaceringerne. 

 3. Hvem har vundet Premier League flest gange?

  Manchester United har med sine 13 titler flest Premier League-pokaler i skabet. De er alle sammen blevet vundet under ledelse af den legendariske manager Alex Ferguson, som stod i spidsen af klubben fra 1986 og frem til 2013, som altså er sidste gang, de røde djævle er endt øverst i ligaen. Dengang var det med spillere som topscorer Robin van Persie, Wayne Rooney og forsvarsgeneralen, Rio Ferdinand, i truppen. Og da sæsonens 38 kampe var overstået, stod Manchester United tilbage med 89 point, 11 mere end lokalrivalerne Manchester City. Og det udløste det 13. sæt guldmedaljer til Alex Ferguson og co.

 4. Hvem har scoret flest mål i Premier League?

  Det er målmaskinen og angrebslegenden Alan Shearer, som er alletiders topscorer i Premier League. Den engelske angriber nåede op på utrolige 260 mål i løbet af 441 kampe, og scorede i løbet af sin karriere også en enkelt mesterskabstitel i 1995, hvor Blackburn Rovers snød alt og alle, og løb med guldet. Shearer blev året efter verdens dyreste spiller, da han blev købt af barndomsklubben Newcastle United. Her fortsatte han sin utrolige målstime, og har i dag gudestatus i Nordøstengland. Shearer stoppede sin karriere i 2006, og scorede sit sidste ligamål mod Newcastles ærkerivaler, Sunderland.

  Top 10 målskytter i Premier Leagues historie:

  1. Alan Shearer (Blackburn Rovers, Newcastle United): 260 mål
  2. Wayne Rooney (Everton, Manchester United): 208 mål
  3. Andy Cole (Newcastle United, Manchester United, Blackburn Rovers, Fulham): 187 mål
  4. Sergio Agüero (Manchester City): 184 mål
  5. Harry Kane (Tottenham): 183 mål
  6. Frank Lampard (West Ham, Chelsea, Manchester City): 177 mål
  7. Thierry Henry (Arsenal): 175 mål
  8. Robbie Fowler (Liverpool, Leeds, Manchester City): 163 mål
  9. Jermaine Defoe (West Ham, Tottenham, Portsmouth, Sunderland, Bournemouth): 162 mål
  10. Michael Owen (Liverpool, Newcastle United, Manchester United, Stoke City): 150 mål

   

   

 5. Hvem er den dyreste spiller i Premier League?

  Manchester City havde den helt store pung fremme, da de hentede Jack Grealish fra Aston Villa. 100 mio. £ kostede det at få den engelske tekniker til mesterklubben, og det placerer Grealish øverst på listen over de dyreste spillere i den bedste engelske række. De engelske klubber er generelt kendt for at bruge rigtigt mange penge på transfermarkedet, men alligevel er Grealish-handlen 'kun' den sjettedyreste i fodboldhistorien, og et godt stykke fra den formue, som Paris Saint-Germain betalte for Neymar Jr. i 2017.

  De 10 dyreste transfers i Premier League:

  1. Jack Grealish (Aston Villa til Manchester City): 100 mio. £
  2. Paul Pogba (Juventus til Manchester United): 93, 25 mio. £
  3. Romelu Lukaku (Everton til Manchester United): 90 mio. £
  4. Harry Maguire (Leicester til Manchester United): 80 mio. £
  5. Kai Havertz (Bayer Leverkusen til Chelsea): 76 mio. £
  6. Virgil van Dijk (Southampton til Liverpool): 75 mio. £
  7. Jadon Sancho (Dortmund til Manchester United): 73 mio. £
  8. Nicolas Pepe (Lille til Arsenal): 72 mio. £
  9. Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao til Chelsea): 71, 6 mio. £
  10. Alvaro Morata (Real Madrid til Juventus): 70 mio. £    
 6. Hvilke danske spillere er der i Premier League?

  Der er masser af danske spillere i denne sæson af Premier League. Det skyldes ikke mindst  Brentford, som ikke bare har en dansk træner i Thomas Frank, men også en hær af spillere med dansk pas i truppen. Der er selvfølgelig også rutinerede Premier League-danskere som Jannik Vestergaard, Christian Eriksen og Pierre-Emil Højbjerg, der efterhånden har huseret i England i en del år.

  Danskere i Premier League:

  Christian Eriksen (Manchester United)
  Joachim Andersen (Crystal Palace)
  Mads Bech (Brentford)
  Mads Bidstrup (Brentford)
  Pierre-Emil Højbjerg (Tottenham)
  Mathias Jensen (Brentford)
  Mathias Zanka Jørgensen (Brentford)
  Christian Nørgaard (Brentford)
  Mads Roerslev (Brentford)
  Jacob Lungi Sørensen (Norwich)
  Jannik Vestergaard (Leicester)
  Philip Billing (Bournemouth)
  Emiliano Marcondes (Bournemouth)
  Rasmus Nissen Kristensen (Leeds)
  Mikkel Damsgaard (Brentford)

 7. Hvor kan jeg se eller streame Premier League?

  Du kan se eller streame alle ugens spændende tv-kampene på kanalerne TV3+, TV3MAX, TV3SPORT og SEE. Det er alle sammen kanaler, du har mulighed for at se, når du har YouSee Play. Her kan du vælge de kanaler, du skal bruge for at se Premier League. Så behøver du aldrig at gå glip af kampe fra verdens bedste fodboldliga.

  Længere oppe på siden kan du se, hvilke kampe du kan glæde dig til i denne uge, og se, hvilken kanal, der viser opgørene.

 8. Hvilke danske spillere har vundet Premier League?

  Selvom der i tidens løb har været rigtigt mange danskere forbi den øverste række i engelsk fodbold, så er det faktisk kun tre danskere, som kan prale af at have løftet mesterskabspokalen. Og alle tre er målmænd. Den mest vindende dansker er ikke overraskende den legendariske keeper, Peter Schmeichel. Han var en sikker sidste skanse hos Manchester United og vandt det engelske mesterskab fem gange i perioden fra 1992-1999. Kun to gange i den periode endte guldmedaljerne et andet sted end i Manchester United, og begge gange fik de sølv i stedet.

  Den næste dansker på listen passede også buret på Old Trafford, men har ikke helt samme plads i historien som Peter Schmeichel. Anders Lindegaard spillede i Manchester United i perioden 2010-2015 og vandt i to mesterskaber uden dog for alvor at være fast mand.

  Den seneste spiller fra Danmark, som har et mesterskab på cv’et, er Kasper Schmeichel. Han spillede en stor rolle, da Leicester helt sensationelt løb med guldet i 2016. Under ledelse af Claudio Raineri og med bl.a. N’Golo Kanté, Riyah Mahrez og enmandshæren Jamie Vardy på toppen, fuldendte Leicester et rendyrket  fodbold-eventyr, da de gik fra seriøse nedrykningskandidater i den ene sæson til pludselig at snuppe mesterskabet i den næste.

 9. Hvad er rekorden for flest point i Premier League?

  Pep Guardiola har i sin tid i engelsk fodbold vist sig at være en regulær rekordmager. Hans Manchester City-hold har rekorden for flest scorede mål i en Premier League-sæson (106 mål), flest sejre på en sæson (32 sejre) og flest vundne kampe på et kalenderår (34 sejre). Derfor er det heller ikke overraskende, at det er Manchester City, som har rekorden for flest point i en sæson. I sæsonen 2017-18 nåede de op på helt vanvittige 100 point. Og de gentog næsten kunststykket sæsonen efter, hvor de også vandt mesterskabet med 98 point på kontoen.

  Flest point i en Premier League-sæson:

  1. Manchester City (2017-18): 100 point
  2. Liverpool (2019-20): 99 point
  3. Manchester City (2018-19): 98 point
  4. Liverpool (2018-19): 97 point
  5. Chelsea (2004-05): 95 point
  6. Chelsea (2016-17), Manchester City (2021-22): 93 point
  7. Manchester United (1993-94), Liverpool (2021-22): 92 point
  8. Manchester United (1999-00), Chelsea (2005-06): 91 point
  9. Arsenal (2003-04), Manchester United (2008-09): 90 point
#vaerd-at-vide-om-premier-league