Se engelsk fodbold på udvalgte TV3-kanaler

Se alle tv-kampene fra Premier League

Med tv fra YouSee kan du godt begynde at glæde dig til den nye sæson af Premier League-sæsonen. Du finder nemlig masser af kampe fra verdens stærkeste fodboldliga på TV3+, TV3 Sport, TV3 Max og See, som du kan vælge med tv fra YouSee. Hver uge kan du følge verdensstjerner som Haaland, Salah og Ødegaard, når de kæmper om både mesterskabspokalen og de vigtige Champions League-pladser. Med et tv-abonnement hos os får du selvfølgelig også altid masser af film, prisvindende serier og underholdning i verdensklasse. Og naturligvis også fodbold fra øverste hylde.

Se Premier League fra kun 299 kr./md.

Mindstepris i 6 mdr. fra 1.794 kr. DR og udvalgte nabolandskanaler følger altid med.

YouSee Play giver dig frit valg på alle hylder

YouSee Play er tv med total valgfrihed

Vil du helst selv bestemme? Så er YouSee Play lige noget for dig! Det er nemlig tv med total valgfrihed. Her kan du fylde alle dine skærme med underholdning, som passer dig og din måde at se på. Vil du bare have et par enkelte favoritkanaler? Eller vil du have det hele? Du bestemmer! Du har frit valg på alle hylder blandt de mest populære tv-kanaler og streamingtjenester. Uanset om det er sport, serier eller storfilm, du er ude efter, så finder du det her. Og når det er tid til nyt, så skifter du bare. Nemt og hurtigt. Så behøver du aldrig gå glip af noget.

Læs mere om YouSee Play

Skal du se bold på farten?

Du behøver ikke at misse kampen, bare fordi du ikke er i nærheden af et tv. Med YouSee Play-appen har du nemlig adgang til din tv-pakke, uanset hvor du er. Så kan du nemt streame de største opgør fra Premier League, lige hvor du vil. Hent appen til din mobil og tablet, og så er du klar til kamp!

Værd at vide om Premier League

Premier League er navnet på den bedste engelske fodboldrække. Turneringen blev grundlagt i 1992, efter en række klubber i Football League First Division besluttede sig for at bryde ud af den gamle liga-struktur i den daværende The Football League. I kølvandet på Premier Leagues opståen fulgte store, lukrative tv-aftaler, som gjorde turneringen til en af verdens mest attraktive fodboldligaer, og de mange penge og den store eksponering fik verdensstjerner fra hele kontinentet til at vælge Premier League, som ligaen, hvor man ville spille fodbold.

For tredje gang i streg endte Manchester City øverst i Premier League-tabellen, så de skal endnu engang se om de kan forsvare mesterskabet. I hovedparten af sæsonen så det ellers ud til, at Arsenal omsider ville snuppe de guldmedaljer, de har sukket efter siden Arsene Wengers storhedstid. Men gummibenene satte ind præcist samtidigt med, at Manchester City-maskinen for alvor satte i gear. Og til endte de lyseblå fra Manchester med 89 point – 5 mere end Arsenal. Pep Guardiolas tropper har nu vundet mesterskabet fem gange i løbet af de sidste seks sæsoner, og har endda denne sæson styrket de bageste kæder med rekordkøbet af kroatiske Joško Gvardiol. Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal har dog også svunget dankortet i sommerens transfervindue, så der bliver hård kamp om topplaceringerne. 

Manchester United har med sine 13 titler flest Premier League-pokaler i skabet. De er alle sammen blevet vundet under ledelse af den legendariske manager Alex Ferguson, som stod i spidsen af klubben fra 1986 og frem til 2013, som altså er sidste gang, de røde djævle er endt øverst i ligaen. Dengang var det med spillere som topscorer Robin van Persie, Wayne Rooney og forsvarsgeneralen, Rio Ferdinand, i truppen. Og da sæsonens 38 kampe var overstået, stod Manchester United tilbage med 89 point, 11 mere end lokalrivalerne Manchester City. Og det udløste det 13. sæt guldmedaljer til Alex Ferguson og co.

Det er målmaskinen og angrebslegenden Alan Shearer, som er alletiders topscorer i Premier League. Den engelske angriber nåede op på utrolige 260 mål i løbet af 441 kampe, og scorede i løbet af sin karriere også en enkelt mesterskabstitel i 1995, hvor Blackburn Rovers snød alt og alle, og løb med guldet. Shearer blev året efter verdens dyreste spiller, da han blev købt af barndomsklubben Newcastle United. Her fortsatte han sin utrolige målstime, og har i dag gudestatus i Nordøstengland. Shearer stoppede sin karriere i 2006, og scorede sit sidste ligamål mod Newcastles ærkerivaler, Sunderland.

Top 10 målskytter i Premier Leagues historie:

 1. Alan Shearer (Blackburn Rovers, Newcastle United): 260 mål

 2. Harry Kane (Tottenham): 213 mål

 3. Wayne Rooney (Everton, Manchester United): 208 mål

 4. Andy Cole (Newcastle United, Manchester United, Blackburn Rovers, Fulham): 187 mål

 5. Sergio Agüero (Manchester City): 184 mål

 6. Frank Lampard (West Ham, Chelsea, Manchester City): 177 mål

 7. Thierry Henry (Arsenal): 175 mål

 8. Robbie Fowler (Liverpool, Leeds, Manchester City): 163 mål

 9. Jermaine Defoe (West Ham, Tottenham, Portsmouth, Sunderland, Bournemouth): 162 mål

 10. Michael Owen (Liverpool, Newcastle United, Manchester United, Stoke City): 150 målFodboldspillere koster mere end nogensinde før, og transferrekorderne er blevet smadret over de seneste transfervinduer. Især Chelseas nye amerikanske ejer, Todd Boehly, har luftet muldvarpen i et forsøg på at komme tilbage til toppen af Premier League. Chelsea købte først den argentinske verdensmester Enzo Fernandez fra Benfica til hele 107 mio. £. Midtbanespilleren nåede at være ligaens dyreste i et halvt års tid indtil Chelsea slog rekorden igen ved købet af Moises Caicedo fra Brighton for 115 mio. £. De engelske klubber er generelt kendt for at bruge rigtigt mange penge på transfermarkedet, men alligevel er Caicedo-handlen 'kun' den tredjedyreste i fodboldhistorien, og et godt stykke fra den vanvidssum, som Paris Saint-Germain betalte for Neymar Jr. i 2017.

De 10 dyreste transfers i Premier League:

 1. Moises Caicedo (Brighton til Chelsea): 115 mio. £

 2. Enzo Fernandez (Benfica til Chelsea): 107 mio. £

 3. Declan Rice (West Ham til Arsenal): 105 mio. £

 4. Jack Grealish (Aston Villa til Manchester City): 100 mio. £

 5. Romelu Lukaku (Inter til Chelsea): 97,50 mio. £

 6. Paul Pogba (Juventus til Manchester United): 93,25 mio. £

 7. Romelu Lukaku (Everton til Manchester United): 90 mio. £

 8. Mykhaylo Mudryk (Shakthar Donetsk til Chelsea): 88 mio. £

 9. Darwin Nunez (Benfica til Liverpool) 85 mio. £

 10. Antony (Ajax til Manchester United) 85 mio. £

    

Der er fortsat masser af danske spillere i denne sæson af Premier League. Det skyldes ikke mindst Brentford, som ikke bare har en dansk træner i Thomas Frank, men også en hær af spillere med dansk pas i truppen. Der er selvfølgelig også rutinerede Premier League-danskere som Joachim Andersen, Christian Eriksen og Pierre-Emil Højbjerg, der efterhånden har huseret i England i en del år. Og i denne sæson har det store danske angrebshåb Rasmus Højlund scoret sig et kæmpe skifte til Manchester United. Det bliver vanvittigt spændende at følge dem allesammen.

Danskere i Premier League:

Christian Eriksen (Manchester United)
Rasmus Højlund (Manchester United)
Joachim Andersen (Crystal Palace)
Mads Bech (Brentford)
Jacob Bruun Larsen (Burnley)
Pierre-Emil Højbjerg (Tottenham)
Mathias Jensen (Brentford)
Mathias Zanka Jørgensen (Brentford)
Christian Nørgaard (Brentford)
Mads Roerslev (Brentford)
Mads Juel Andersen (Luton)
William Osula (Sheffield United)
Philip Billing (Bournemouth)
Emiliano Marcondes (Bournemouth)
Mikkel Damsgaard (Brentford)

Du kan se eller streame alle ugens spændende tv-kampene på kanalerne TV3+TV3 MaxTV3 Sport og See. Det er alle sammen kanaler, du har mulighed for at se, når du har YouSee Play. Her kan du vælge de kanaler, du skal bruge for at se Premier League. Så behøver du aldrig at gå glip af kampe fra verdens bedste fodboldliga.

Længere oppe på siden kan du se, hvilke kampe du kan glæde dig til i denne uge, og se, hvilken kanal, der viser opgørene.

Selvom der i tidens løb har været rigtigt mange danskere forbi den øverste række i engelsk fodbold, så er det faktisk kun tre danskere, som kan prale af at have løftet mesterskabspokalen. Og alle tre er målmænd. Den mest vindende dansker er ikke overraskende den legendariske keeper, Peter Schmeichel. Han var en sikker sidste skanse hos Manchester United og vandt det engelske mesterskab fem gange i perioden fra 1992-1999. Kun to gange i den periode endte guldmedaljerne et andet sted end i Manchester United, og begge gange fik de sølv i stedet.

Den næste dansker på listen passede også buret på Old Trafford, men har ikke helt samme plads i historien som Peter Schmeichel. Anders Lindegaard spillede i Manchester United i perioden 2010-2015 og vandt i to mesterskaber uden dog for alvor at være fast mand.

Den seneste spiller fra Danmark, som har et mesterskab på cv’et, er Kasper Schmeichel. Han spillede en stor rolle, da Leicester helt sensationelt løb med guldet i 2016. Under ledelse af Claudio Raineri og med bl.a. N’Golo Kanté, Riyah Mahrez og enmandshæren Jamie Vardy på toppen, fuldendte Leicester et rendyrket  fodbold-eventyr, da de gik fra seriøse nedrykningskandidater i den ene sæson til pludselig at snuppe mesterskabet i den næste.

Pep Guardiola har i sin tid i engelsk fodbold vist sig at være en regulær rekordmager. Hans Manchester City-hold har rekorden for flest scorede mål i en Premier League-sæson (106 mål), flest sejre på en sæson (32 sejre) og flest vundne kampe på et kalenderår (34 sejre). Derfor er det heller ikke overraskende, at det er Manchester City, som har rekorden for flest point i en sæson. I sæsonen 2017-18 nåede de op på helt vanvittige 100 point. Og de gentog næsten kunststykket sæsonen efter, hvor de også vandt mesterskabet med 98 point på kontoen.

Flest point i en Premier League-sæson:

 1. Manchester City (2017-18): 100 point

 2. Liverpool (2019-20): 99 point

 3. Manchester City (2018-19): 98 point

 4. Liverpool (2018-19): 97 point

 5. Chelsea (2004-05): 95 point

 6. Chelsea (2016-17), Manchester City (2021-22): 93 point

 7. Manchester United (1993-94), Liverpool (2021-22): 92 point

 8. Manchester United (1999-00), Chelsea (2005-06): 91 point

 9. Arsenal (2003-04), Manchester United (2008-09): 90 point