Nokia - en klassiker i nye klæder

Nokia er tilbage med nye fantastiske mobiltelefoner.

1 af 61 resultater

Køb en Nokia-telefon med fri fragt og et godt abonnement spækket med unikke fordele hos YouSee

Hos os får du fri fragt og adgang til en lang række fordele, når du køber en telefon. Du får fx adgang til YouSee Musik med over 75 millioner musiknumre, roaming i 36 EU-lande, så du kan foretage opkald, sende beskeder og bruge data på rejsen, wi-fi opkald og sidst, men ikke mindst, Danmarks bedste 5G-mobilnetværk.

Det er nemt og hurtigt at bestille en Nokia i vores online webshop. Hvis du ikke allerede har et abonnement hos os, flytter vi dit nuværende nummer og sørger for at sende dig et simkort, der passer til din nye telefon.

Se alle de bedste telefoner på markedet fra Nokia-telefoner i webshoppen, hvor ofte har lækre tilbud, så du kan få en ny mobil til en endnu bedre pris.

Nokia anno 2019 - Nye telefoner inspireret af en imponerende arv og robust kvalitet til rigtig gode priser

Nokia har rødder helt tilbage i 1871. Dengang var det papirindustri, gummi og træsliberi, der stod på dagsordenen. Meget har dog ændret sig siden 1871, og i dag agerer virksomheden som en stærk spiller på det internationale telefonmarked.

Blandt andet står Nokia bag en lang række nye smartphones, og i 2017 gen-lancerede virksomheden deres mest populære og ikoniske mobiltelefon: Nokia 3310. Nostalgi og minder ramte forbrugerne og en gammel Nokia-klassiker skulle vise sig at blive et kæmpe hit i Danmark.

Historien om Nokia - Fra papir, gummi og træ til mobiltelefoner i høj kvalitet

Fredrik Idestam og Leo Mechelin grundlagde Nokia i 1871 og opkalde firmaet efter den by i Finland, hvor Fredrik og Leo grundlagde virksomheden.

Oprindeligt beskæftigede virksomheden sig bl.a. med papir- og gummiindustri og træsliberi, men i løbet af de glade 60’ere voksede virksomheden lige ind i den elektroniske revolution.

I løbet af 1960´erne oprettede virksomheden en mindre elektronik afdeling under deres kabel afdeling. De første radiotelefoner blev lanceret i 1963, men det var først i 1980´erne at afdelingen begyndte at give indtægter.

I 1982 fik Finland sit første NMT netværk, og virksomheden formåede at øge deres omsætning markant da de begyndte at sælge markedets første digitale telefoncentral (DX-200).

Fremgangen fortsatte gennem 1980´erne og GSM-teknologien ramte i 1990´erne, oplevede Nokia et boom da salget af mobiltelefoner steg voldsomt. I dag er Nokia en stor producent på mobilmarkedet og fik især omtale og ros for at genlancere Nokia 3310, som fik ros i hver en anmeldelse og test på nettet.

De bedste mobiltelefoner fra 1990 til 2013

Nokia står bag nogle af de bedste telefoner til prisen på markedet med et holdbart design. De ikoniske telefoner Nokia 3310 og 3320 var særdeles populære. 2003 var året, hvor farveskærmen havde sit indtog på Nokia 3200. I både 2003 og 2005 solgte virksomheden mere end 250 mio. mobiltelefoner og var dermed verdens største producent.

Udviklingen var skudt i gang og forbrugerne ønskede bedre kameraer med flere megapixels. Der kom også nye teknologier til som 3G, WAP, tv, trykfølsom skærm og GPS. Her blev der lanceret modeller som N92 (med tv), 770 og touch tablets der kunne gå på internet. N95 som var virksomhedens flagskib, der ramte markedet i 2006 og blev en kæmpe succes.

Smartphone-alderen rammer Nokia

Omkring 2007-2010 rammer smartphone-alderen og Nokia møder stærk konkurrence fra Apple med deres iPhone, men også Android-telefoner fra Samsung, Huawei, Sony og HTC.

Virksomhedens eget operativsystem, Symbion, led under ikke at have så mange apps. Man forsøgte sig sammen med Intel at lave et nyt OS (Meego). Til sidst valgte firmaet at indgå et strategisk samarbejde med Microsoft og satse på Windows Mobile.

Microsoft og Nokia lancerede Lumia-modellen som var baseret på Windows phone. I 2013 erhvervede Microsoft Nokias mobiltelefon division for 40.5 mia. danske kroner. Microsoft solgte i 2016 Nokia branding rettighederne til HMD Global og Foxconn.

I 2015 offentliggjorde Nokia, at de havde købt telekommunikationsvirksomheden Alcatel-Lucent.