Nokia - Nye telefoner inspireret af en imponerende arv og robust kvalitet til rigtig gode priser

Nokia har rødder helt tilbage i 1871. Dengang var det papirindustri, gummi og træsliberi, der stod på dagsordenen. Meget har dog ændret sig siden 1871, og i dag agerer virksomheden som en stærk spiller på det internationale telefonmarked.

Blandt andet står Nokia bag en lang række nye smartphones, og i 2017 gen-lancerede virksomheden deres mest populære og ikoniske mobiltelefon: Nokia 3310. Nostalgi og minder ramte forbrugerne og en gammel Nokia-klassiker skulle vise sig at blive et kæmpe hit i Danmark.


Nokia 8 Sirocco - en smartphone skabt til det virkelige liv

Nokia 8 Sirocco er Nokias nye smartphone fra 2018, som er skabt til virkelighedens menneskers liv. Her er ingen falske forventninger til at alle har det perfekte kendisliv på solrige strande med hvilken som helst ny og dyr smartphone.

Med Nokia 8 Sirocco får du brugbare specifikationer, som er skræddersyet til det virkelige liv: 5,5” edge-to-edge 2K-display, 12 MP kamera, trådløs opladning, IP68-klassificering, der holder vand ude og meget mere.

Nokia 8 Sirocco er skabt med brugbare og nyttige specifikationer, der passer perfekt til din hverdag. Du får fx ubegrænset opbevaring i Google Photos med Nokia 8 Sirocco. Det eneste det kræver er en Google-konto og en internetforbindelse.


2017 - Nye Nokia 3310 - en gammel Nokia-klassiker er tilbage!

2017 er året hvor Nokia genopstår og hvor der lanceres nye mobiltelefoner som er inspireret af den fornemme arv, men hvor der også er fokus på at telefonerne er bygget for at holde. Der er også blevet plads til en opgradering af en gammel Nokia-klassiker: Nokia 3310. Nøgleordene er smukt design, der er bygget til at holde. Nokia 3310 blev oprindeligt lanceret i tilbage i 2000 og blev hurtigt en kæmpe succes i Danmark og resten af verden, og mange kan huske den klassiske Nokia 3310 som har opnået kultstatus for sit holdbare og mindeværdige design. D. 24. maj 2017 var dagen, hvor den klassiske kult-mobiltelefon blev genfødt!

Med en ny 2,4” skærm og 2 MP kamera er Nokia 3310 tilbage et nyt re-design, der minder meget om det robuste design fra 2000 med trykknapper, Snake-spillet og et batteri, der holder i en hel måned på standby. Og så kommer telefonen til en rigtig god pris, så den passer perfekt til sommerhuset, båden, festivaller eller som back-up mobil.

Mange husker 3310-modellen som deres første mobiltelefon og i Danmark tog offentligheden særligt godt imod den nye Nokia 3310. På YouTube kunne man finde videoer af folk, der pakkede deres nye 3310 ud og nostalgi-feberen ramte, da de første fik fingrene i de nye 3310-modeller.

I oktober 2017 gen-lancerede virksomheden den ikoniske klassiker igen - nu med 3G-netværk. Så nu kan den robuste retro-telefon gå på internettet med en 3G-forbindelse, så du kan tjekke Facebook, sende e-mails, søge på Google og skrive opdateringer på Twitter.

Nokia 3310 er en klassisk mobiltelefon, hvor du hverken skal bruge manual eller tekniske færdigheder for at ringe, sende beskeder eller høre FM-radio. En række tredjepartsproducenter har og begivet sig ud i at designe flotte og unikke covers, som du kan købe som tilbehør - præcis som man kunne dengang i gode gamle år 2000.


Nokia 8 og 5 - nye tider, nye smartphones

I august 2017 lancerede virksomheden deres nye flagskib: Nokia 8. Anmeldelserne taler klart: Nokia 8 er pakket med fantastiske features og brugervenlige specifikationer.

Nokia 8 kommer med et dual kamera på 13MP + 13MP med ZEISS-optik, en 5,3” skærm, dual sim, en stærk Qualcomm Snapdragon 835 processor med 4GB RAM.

I juli 2017 lancerede Nokia deres prisvenlige smartphone: Nokia 5. Nokia 5 kommer med 5,2” HD-skærm, 13MP kamera med autofokus og dobbeltblitz, så billeder og videoer står skarpt selv i lav belysning.


Nu kan du få Google Android på din Nokia-telefon

Før i tiden indgik Nokia i samarbejde med Microsoft, og Nokias smartphones var udstyret med Windows Mobile. I dag er Nokia hoppet med på Android-vognen og både Nokia 8, 5 og 8 Sirocco er udstyret med det populære Android-system.

Android fra Google er et fleksibelt og meget populært styresystem. Med Android har du frihed til at bestemme, hvordan du gerne se apps, widgets og programmer på din telefons skærm.


Nokia og elektronik revolutionen - Fra papir, gummi og træ til mobiltelefoner i høj kvalitet

Fredrik Idestam og Leo Mechelin grundlagde Nokia i 1871 og opkalde firmaet efter den by i Finland, hvor Fredrik og Leo grundlagde virksomheden.

Oprindeligt beskæftigede virksomheden sig bl.a. med papir- og gummiindustri og træsliberi, men i løbet af de glade 60’ere voksede virksomheden lige ind i den elektroniske revolution.

I løbet af 1960´erne oprettede virksomheden en mindre elektronik afdeling under deres kabel afdeling. De første radiotelefoner blev lanceret i 1963, men det var først i 1980´erne at afdelingen begyndte at give indtægter.

I 1982 fik Finland sit første NMT netværk, og virksomheden formåede at øge deres omsætning markant da de begyndte at sælge markedets første digitale telefoncentral (DX-200).

Fremgangen fortsatte gennem 1980´erne og GSM-teknologien ramte i 1990´erne, oplevede Nokia et boom da salget af mobiltelefoner steg voldsomt.


Nokias mobiltelefoner fra 1990 til 2013

De ikoniske telefoner Nokia 3310 og 3320 var særdeles populære. 2003 var året, hvor farveskærmen havde sit indtog på Nokia 3200. I både 2003 og 2005 solgte virksomheden mere end 250 mio. mobiltelefoner og var dermed verdens største producent.

Udviklingen var skudt i gang og forbrugerne ønskede bedre kameraer med flere megapixels. Der kom også nye teknologier til som 3G, WAP, tv, trykfølsom skærm og GPS. Her blev der lanceret modeller som N92 (med tv), 770 og touch tablets der kunne gå på internet. N95 som var virksomhedens flagskib, der ramte markedet i 2006 og blev en kæmpe succes.


Smartphone-alderen rammer Nokia

Omkring 2007-2010 rammer smartphone-alderen og Nokia møder stærk konkurrence fra Apple med deres iPhone, men også Android-telefoner fra Samsung og HTC.

Virksomhedens eget operativsystem, Symbion, led under ikke at have så mange apps. Man forsøgte sig sammen med Intel at lave et nyt OS (Meego). Til sidst valgte firmaet at indgå et strategisk samarbejde med Microsoft og satse på Windows Mobile.

Microsoft og Nokia lancerede Lumia-modellen som var baseret på Windows phone. I 2013 erhvervede Microsoft Nokias mobiltelefon division for 40.5 mia. danske kroner. Microsoft solgte i 2016 Nokia branding rettighederne til HMD Global og Foxconn.

I 2015 offentliggjorde Nokia, at de havde købt telekommunikationsvirksomheden Alcatel-Lucent.


Køb en Nokia-telefon med fri fragt og et godt mobilabonnement spækket med unikke fordele hos YouSee

Hos os får du fri fragt og adgang til en lang række fordele, når du køber en telefon. Du får fx adgang til YouSee Musik med 30 millioner musiknumre, roaming i 36 EU-lande, wi-fi opkald og sidst men ikke mindst Danmarks bedste 4G-netværk.

Det er nemt og hurtigt at bestille en Nokia i YouSee’s online webshop. Hvis du er ny kunde flytter vi dit nuværende nummer og sørger for at sende dig et simkort, der passer til din nye telefon.